Вчені створили голограму, якій не потрібен екран

Вчені створили голограму, якій не потрібен екран

Вчені створили голограму, якій не потрібен екран
. Скріншот з відео

Вчені американського університету Брігама Янга розробили новий вид голограм, які не потребують екрану та можуть з'являтися у вигляді фізичного об'єкта у просторі.

"Ми працюємо, щоб створити відображення наукової фантастики. Такі як голопалуба зі "Стартреку" або проєкція принцеси Леї із "Зоряних воєн". Більшість зображень, у тому числі тривимірні, потребують погляду на екран, однак наша технологія створює картинки, які плавають у просторі", — розповів професор Ден Смолі.

Дослідники використовують замість екранів невидимий лазер, який керує частинкою, що плаває в повітрі та видимий, який підсвічує цю частинку різними кольорами, коли вона рухається заздалегідь визначеним шляхом.

За словами Смолі, наразі технологія вже дозволяє робити просту анімацію

Що відомо

  • Міжнародний олімпійський комітет, що планує провести перші в історії Олімпійські ігри з фізичних і нефізичних віртуальних видів спорту, які мають олімпійську ліцензію.
  • Європейська комісія розробила регуляторні правила для безпечного та етичного використання технології штучного інтелекту в країнах Європейського союзу.
На початок