Байден хоче вакцинувати 70% американців до Дня незалежності США

Байден хоче вакцинувати 70% американців до Дня незалежності США

Байден хоче вакцинувати 70% американців до Дня незалежності США
. AP

Президент США Джозеф Байден планує, щоб 70% дорослих американців отримали перше щеплення до Дня незалежності США, що відзначається 4 липня.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

"Наша мета до 4 липня – мати 70% дорослих американців принаймні з одним щепленням і 160 мільйонів американців повністю вакцинованих. Це ще одна величезна мета і серйозний крок для повернення до звичного життя", – написав Байден.

Зокрема, адміністрація президента буде заохочувати всі штати пропонувати варіанти відвідування державних пунктів вакцинації, щоб спростити щеплення.

Також планується перехід на більш дрібні, громадські та мобільні клініки вакцинації, аби збільшити кількість пунктів. Вакцину хочуть доставляти в невеликі міста та селища.

Окрім цього адміністрація Байдена планує виділити 130 млн доларів на просвітницьку компанію щодо вакцинації. Таким чином в адміністрації планують залучити до вакцинації людей, які сумніваються або не мають мотивації щеплюватися проти COVID-19.

Ще 250 млн доларів виділять для громадських організацій для наймання людей, які будуть "зміцнювати довіру, відповідаючи на індивідуальні питання про вакцинацію, допомагаючи призначати зустрічі для вакцинації та допомагаючи з транспортом, організацією догляду за дітьми або іншими потребами, щоб дістатися до людей на їх призначення вакцинації".

Що відомо

  • Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) має намір дозволити використовувати вакцину Pfizer / BioNTech для щеплення від коронавірусу підлітків у віці від 12 до 15 років.
  • Центр з контролю і профілактики захворювань (CDC) у США послабили карантинні обмеження для вакцинованих від COVID-19 американців, дозволивши їм не носити медичні маски за певних обставин.
  • Вчені та медики США висловлюють сумніви у можливості досягти колективного імунітету проти COVID-19 попри успішну кампанію вакцинації населення.
  • США планують відправити за кордон свої запаси доз вакцини AstraZeneca для допомоги іншим країнам, які не мають достатньої кількості вакцин для боротьби з COVID-19.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок