Держсекретар США приїде в Україну разом з Нуланд

Держсекретар США приїде в Україну разом з Нуланд

Держсекретар США приїде в Україну разом з Нуланд
. АР

Разом із державним секретарем США Ентоні Блінкеном на початку травня до України прибуде його заступниця з політичних питань Вікторія Нуланд.

Про це повідомила пресслужба Державного департаменту США.

"Заступник держсекретаря Нуланд відвідає Лондон, Велику Британію і Київ (Україна), з 4 по 6 травня 2021 року", – йдеться в повідомленні.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про намір відвідати Україну з дводенним візитом, який триватиме 5-6 травня. Зокрема, він планує провести зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, іншими офіційними особами та представниками українського громадянського суспільства. Також заплановані зустрічі Блінкена з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем і предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм.

Що відомо

  • У кінці квітня сенат США затвердив кандидатуру Вікторії Нуланд на посаді заступниці державного секретаря США з політичних питань.
  • Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб і держсекретар США Ентоні Блінкен звернулися до Росії з вимогою вжити заходів для деескалації ситуації на кордоні з Україною.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок