Киргизстан і Таджикистан домовилися про демаркацію спільного кордону

Киргизстан і Таджикистан домовилися про демаркацію спільного кордону

Киргизстан і Таджикистан домовилися про демаркацію спільного кордону
. www.gov.kg

Делегати Киргизстану і Таджикистану підписали спільний протокол про делімітацію та демаркацію киргизько-таджицького кордону.

Засідання урядових делегацій двох країн відбулося у Баткенській області Киргизстану, передає пресслужба уряду країни.

Під час засідання глави делегацій двох країн заявили про необхідність мирного врегулювання конфлікту на спільному кордоні.

Читайте також: У Киргизстані під час викрадення для вступу в шлюб загинула дівчина. Люди вийшли на мітинг

"Досягнуто домовленості про активізацію подальшого опису проходження проєктної лінії киргизько-таджицького державного кордону на решті ділянок державного кордону", – йдеться у повідомленні.

За підсумками засідання делегати підписали спільний протокол.

Що відомо

  • 28-29 квітня Киргизстан і Таджикистан влаштували перестрілку на кордоні. Щонайменше одна людина загинула, понад 20 — поранені.
  • 30 квітня у Киргизстані на кордоні з Таджикистаном поновилися постріли.
  • 1 травня очільники Держкомітетів нацбезпеки Киргизстану і Таджикистану підписали протокол про припинення вогню на прикордонній території.
  • Країни Центральної Азії, зокрема Таджикистан, Киргизстан і Узбекистан до сьогодні не демаркували та не делімітували державні кордони, що стає причиною прикордонних конфліктів. Ситуація ускладнюється наявністю анклавів, а також боротьбою за доступ до ресурсів, зокрема до води.

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок