Киргизстан і Таджикистан домовились про припинення вогню

Киргизстан і Таджикистан домовились про припинення вогню

Киргизстан і Таджикистан домовились про припинення вогню
. АКИpress

Очільник Держкомітету нацбезпеки (ДКНБ) Киргизстану Камчибек Ташиєв та глава ДКНБ Таджикистану Саймумін Ятімов провели зустріч, за підсумками якої підписали протокол про припинення вогню на прикордонній території.

Про це повідомила агенція АКИpress.

"Сьогодні (1 травня — ред.) відбулася дуже плідна розмова, ініційована главами держав двох країн. Трагедія, що сталася в прикордонних районах, ніколи не повинна повторитися. Досягнуто принципової згоди щодо вирішення питань в інтересах забезпечення миру і стабільності на киргизькій і таджицькій землях", — сказав Ятімов.

Читайте також: У Киргизстані під час викрадення для вступу в шлюб загинула дівчина. Люди вийшли на мітинг

Своєю чергою Ташиєв уточнив, що протокол про припинення вогню включає чотири пункти.

"У результаті (розмови) ухвалили рішення про повне припинення стрілянини та відведення військових формувань, що перебувають поблизу кордону, на постійні місця дислокації. Сподіваюся, незабаром настане спокій в наших країнах, особливо в прикордонних територіях", — сказав глава ДКНБ Киргизстану.

Він додав, що "тиша" у прикордонних районах запанує 1 травня.

Що відомо

  • 28-29 квітня Киргизстан і Таджикистан влаштували перестрілку на кордоні. Щонайменше одна людина загинула, понад 20 — поранені.
  • 30 квітня у Киргизстані на кордоні з Таджикистаном поновилися постріли.
  • Країни Центральної Азії, зокрема Таджикистан, Киргизстан і Узбекистан до сьогодні не демаркували та не делімітували державні кордони, що стає причиною прикордонних конфліктів. Ситуація ускладнюється наявністю анклавів, а також боротьбою за доступ до ресурсів, зокрема до води.

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок