"Ситуація поступово стабілізується": заступник голови Харківської ОДА про ситуацію із COVID

"Ситуація поступово стабілізується": заступник голови Харківської ОДА про ситуацію із COVID

"Ситуація поступово стабілізується": заступник голови Харківської ОДА про ситуацію із COVID
. Суспільне Харків

На Харківщині почала зменшуватись кількість хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19. Люди стали рідше звертатись до медиків швидкої допомоги. На думку Харківської обласної державної адміністрації, ситуація "поступово стає стабільною".

Про це на брифінгу заявив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

"Ситуація поступово стабілізується. Ви бачите по останніх днях, по показниках, що кількість захворілих, які є підтвердженими, зменшується відносно кількості людей, які вже одужали. Ситуація поступово стає стабільною і по викликах швидкої медичної допомоги саме до людей з підозрою на коронавірус", — сказав Черняк.

Читайте також: Коли Харківщина вийде з "червоної" зони: в ОДА бачать "певні позитивні зрушення"

"З госпіталізаціями, з пневмоніями так само вже суттєво знизилась. Ми бачимо, за останні дні це особливо було показово", — додав Черняк.

На думку радника голови Харківської обладміністрації Олександра Галацана, Харківщина може вийти з "червоної" зони "найближчими днями чи наприкінці тижня".

Найбільшу кількість смертей з початку пандемії, яку зареєстрували станом на 26 квітня, Галацан прокоментував так:

"Пік летальності та рівень госпіталізації пов'язані з тим, що захворювання триває не 7 днів як грип, а 3-4 тижні, це особливість. Тому госпіталізуються люди, які захворіли два тижні тому, 10 днів тому, це найбільший відсоток. Зараз ми бачимо зі статистики діяльності нашої екстреної допомоги, що кількість пневмонії зменшується, тобто наші намагання орієнтувати первинну ланку на роботу з практичними рекомендаціями, з нашими регіональними протоколами, дають свій ефект", — сказав Галацан.

"Карантинні обмеження червоної зони дають свій ефект, разом це працює, наприкінці тижня очікуємо позитивного результату. Мені здається, що червона зона може закінчитися", — додав радник.

Що відомо

  • Минулої доби у регіоні зареєстрували 313 випадків інфікування, 787 людей одужали. До статистики внесли відомості про 36 смертей внаслідок COVID — така кількість летальних випадків за добу в регіоні фіксується вперше за весь час пандемії.
  • В Харківській області залишається перевищеним рівень госпіталізацій — один з показників, за яким визначають регіони зі значним поширенням COVID-19. Станом на ранок 26 квітня рівень госпіталізації в регіоні складає 63,5%.
На початок