Трьох луцьких патрульних підозрюють у незаконному затриманні і побитті. Що відомо

Трьох луцьких патрульних підозрюють у незаконному затриманні і побитті. Що відомо

Трьох луцьких патрульних підозрюють у незаконному затриманні і побитті. Що відомо
.

Трьом працівникам управління патрульної поліції області оголошено підозру у перевищенні службових повноважень і незаконному затриманні чоловіка, – розповіла Суспільному речниця Волинської прокуратури Наталія Мурахевич.

Чоловіку також завдали численні тілесні ушкодження.

Затримання відбулося вночі 1 вересня 2020 року. Лучанин викликав правоохоронців та повідомив про викрадення майна. В прокуратурі кажуть: патрульні без складання будь-яких документів про затримання та без підстав застосували до чоловіка насильство й металеві кайданки.

Чоловіка побили та без верхнього одягу перевезли його в службовому автомобілі в інше місце для проведення слідчих дій.

За коментарем Суспільне звернулося в управління патрульної поліції області. Зі слів речника Богдана Павловича, правоохоронці, яким було оголошено підозру, станом на 23 квітня продовжують працювати в управлінні. За деталями сказав звертатися в прокуратуру чи ДБР.

Зі слів Наталії Мурахевич, рішення про відсторонення патрульних від роботи має ухвалити суд. Нині в прокуратурі вирішують питання про подання відповідного клопотання.

Правоохоронцям оголошено підозру за двома статями Кримінального кодексу України (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 371 КК). Йдеться про перевищення влади або службових повноважень із застосуванням насильства та завідомо незаконне затримання. Максимальне покарання – позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади.

Суспільне Волині готове озвучити позицію підозрюваних та затриманого патрульними чоловіка. Для цього пропонуємо вийти на зв'язок із редакцією.

На початок