На Харківщині триває призов на строкову службу

На Харківщині триває призов на строкову службу

На Харківщині триває призов на строкову службу
. Суспільне Харків

У квітні в Харківській області розпочали роботу призовні комісії. Остання відправка призовників на строкову службу планується наприкінці червня.

Про це в ефірі Суспільного 20 квітня сказав начальник відділу призову Харківського терцентру комплектування Олександр Томашевський.

За його словами, цього року на строкову службу на Харківщині мають призвати 1213 юнаків.

"На сьогоднішній день команди молодого поповнення укомплектовані в повному складі. Іде практична відправка їх до обласного збірного пункту", — сказав Томашевський.

"Коли остання відправка пройде з обласного збірного пункту, тоді можна стверджувати, що указ президента України виконали. Останню відправку плануємо наприкінці червня", — додав він.

Серед призовників, охочих служити у різних підрозділах, є конкуренція, каже начальник відділу.

"Завдання для Державної прикордонної служби — 25 призовників, а бажаючих набагато більше. Приблизно 2-3 чоловіка (на місце — ред.) у нас є", — сказав Томашевський.

Відправка зі збірного пункту об’єднаного територіального центру триватиме з 5 квітня по 23 червня. Очікується, що майже 45% призовників відправлять до військових частин Збройних сил України, 55% від загальної кількості до частин Національної гвардії України, ДПСУ і Спеціальної служби транспорту. У терцентрі зазначають, що призовників не залучають до служби в зоні ООС.

На початок