На Сумщині почали робити щеплення вакциною CoronaVac

На Сумщині почали робити щеплення вакциною CoronaVac

На Сумщині почали робити щеплення вакциною CoronaVac
.

На Сумщині розпочали вакцинувати від коронавірусу вакциною CoronaVac. Його область отримала 15 квітня ввечері. Цією вакциною планують вакцинувати, зокрема, параолімпійців, які братимуть участь в Олімпіаді, педагогів, які забезпечуватимуть проведення зовнішнього незалежного оцінювання, та людей з інвалідністю і тих, які їм допомагають.

71-річного Анатолія Новохатька вакцинують вдома. Рік тому йому ампутували ногу. Разом із ним щепитися вирішила і його 66-річна дружина Ольга, каже "бо, перехворіла" і знає, що це таке.

На щеплення родину Новохатьків записували заздалегідь. Перед тим, які зробити укол, пацієнта має оглянути лікар, і він повинен підписати згоду на процедуру. Саме щеплення триває не більше п’яти хвилин.

На Сумщині почали робити щеплення вакциною CoronaVac
Суспільне Суми

Після введення вакцини лікарі мають спостерігати за станом пацієнтів, розповіла лікарка мобільної бригади Оксана Іващенко. За її словами, ця вакцина від AstraZeneka відрізняється тим, що в одному флаконі - одна доза.

"Для отримання повного імунітету повинні вводити дві дози вакцини з інтервалом 14-28 днів, що ми будемо робити наступного разу. Протипоказами є гостра фаза захворювання – висока температура і ознаки ГРВІ", - сказала лікарка.

За словами Оксани Іващенко, за день 16 квітня їхня мобільна бригада щепила вакциною CoronaVac до десяти містян.

Усього до області надійшли 2 тис 280 доз. Їх має вистачити на 1140 людей, бо вводять вакцину два рази з розривом у три-чотири тижні.

Що відомо

  • Усього щеплення, станом на ранок 16 квітня, зробили 14 266 мешканців області. Людей щепили вакциною AstraZeneka.
  • Вакцина Pfizer приїде до Сум 18 квітня. Перших 120 людей мають щепити наступного дня.
На початок