Інтернет в селах. Мінцифри запустило портал проєкту "інтернет-субвенція"

Інтернет в селах. Мінцифри запустило портал проєкту "інтернет-субвенція"

Інтернет в селах. Мінцифри запустило портал проєкту "інтернет-субвенція"
. Ілюстративне фото, Unsplash

Міністерство цифрової трансформації запустило веб-портал для голів громад, які бажають підключити свої села до швидкісного інтернету.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

"Цьогоріч на під’єднання до оптичного інтернету три тисячі сіл держава витратить 500 мільйонів гривень. Триває попередній збір заявок від голів громад. Задля того, щоб розподіл коштів відбувся максимально прозоро та ефективно, Мінцифра розробила окремий майданчик", – пояснили представники міністерства.

На сайті голови ОТГ зможуть дізнатися, як подати заявку для участі у відборі, а всі українці про наступне:

  • Цілі та можливості проєкту;
  • Правила отримання громадами субвенції з держбюджету;
  • Як діяти селянам, щоб отримати доступ до фіксованого швидкісного інтернету;
  • Етап, на якому перебуває проєкт;
  • Перевірити інформацію Мінцифри щодо наявності або відсутності оптичних мереж у селах і в разі виявлення розбіжностей з реальними даними — повідомити про це Мінцифру;
  • Відповіді на інші запитання.

Станом на 14 квітня, попередні заявки на отримання субвенції на підключення до оптичного інтернету вже оформили 622 громади щодо 4066 сіл та 12 974 об’єктів соціальної інфраструктури — шкіл, дитячих садочків, бібліотек, лікарень.

"Просимо українців, а особливо голів громад, активізуватися, аби не втратити шанс отримати оптичний інтернет у своїх селах уже цьогоріч. Адже інтернет — це не лише спілкування з рідними та друзями, а й розвиток населених пунктів та дистанційна робота чи навчання, що безцінно в умовах пандемії COVID-19", — заявив Андрій Набок, керівник експертної групи з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри.

Читайте також

  • За лютий 2021 року мобільні оператори приєднали до швидкісного мобільного інтернету (4G) 1789 населених пунктів. За даними Міністерства цифрової трансформації, у понад 126 тисяч українців 4G з’явився вперше.
  • Інтернет як помічник: що думають у рівненських селах про діджиталізацію
На початок