У Дніпрі, у соціальному центрі, виявили мертвою місячну дитину

У Дніпрі, у соціальному центрі, виявили мертвою місячну дитину

У Дніпрі, у соціальному центрі, виявили мертвою місячну дитину
. Фото ілюстративне: Нацполіція України

У Дніпрі, у соціальному центрі, виявили мертвою місячну дитину. Про це повідомила речниця обласної поліції Ганна Старчевська.

За її словам, поліцію викликала співробітниця центру, де проживають жінки, які опинились у складних життєвих умовах.

Працівниця закладу зазирнула в кімнату, де проживала 41-річна мати з немовлям. Там жінка побачила на ліжку мертву дівчинку.

Наразі, за словами Ганни Старчевської, щодо матері правоохоронці відкрили два кримінальні провадження. За статтею 115 — "вбивство" з поміткою "природна смерть" та статтею 166 — "злісне невиконання батьківських обов'язків". Наразі з жінкою працюють правоохоронці.

«За попередньою інформацією від лікарів, у дитини є ознаки пневмонії. Ці результати нам дав розтин. Однак призначено ще додаткову судово-медичну експертизу. Від поліцейських ювенальної превенції вона (мати – ред.) характеризується негативно, потрапляла в поле зору правоохоронців. На неї складався адміністративний протокол за неналежне виконання своїх обов'язків як матері», – сказала речниця поліції.

Начальниця управління служби у справах дітей Ганна Довготько сказала, що це вже четверта дитина жінки. Вона народила її 5-го березня й хотіла відмовитись від неї ще в пологовому будинку, однак соцпрацівники, каже Ганна Довготько, переконали жінку забрати дитину та влаштували її у соціальний центр.

«За час перебування в нашому закладі жінка характеризувалася дуже позитивно. Вона не вживала алкогольних напоїв, вона виконувала рекомендації фахівців, які їй надавалися. Вона доглядала за дитиною, годувала вчасно», – каже посадовиця.

У соціальному центрі від коментарів щодо інциденту відмовились.

Читайте також

Лікарям Запорізької інфекційної лікарні вручили підозру у зв'язку зі смертю немовляти

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок