В Одеському зоопарку у пари верблюдів народився малюк

В Одеському зоопарку у пари верблюдів народився малюк

В Одеському зоопарку у пари верблюдів народився малюк
. Фото: Ігор Бєляков

В Одеському зоопарку у пари двогорбих верблюдів народився малюк. Він став п'ятим у верблюжій колекції міста, повідомив Суспільному директор зоопарку Ігор Бєляков.

Тварина народилася 5 квітня. За словами директора, верблюденя почувається добре та не має жодних патологій. Малюк важить приблизно 20 кілограмів та вже проявляє характер.

"Хоч він ще і зовсім маленький, але вже проявляє цікавість до навколишнього середовища і грайливий характер", – розповіли у пресслужбі зоопарку.

Там також зазначили, що верблюденя весь час перебуває поруч з мамою, яка добре про нього піклується. Ігор Бєляков розповів, що малюк буде харчуватися маминим молоком ще приблизно два місяці, потім його почнуть годувати різними спеціальними кормами.

Імені у тварини поки немає. Його та інших дитинчат, які народяться цього року в Одеському зоопарку, назвуть мешканці міста восени в рамках конкурсу "Дай ім'я малюку-2021".

Чи залишиться маленький верблюд у зоопарку й надалі, директор поки не знає. За його словами в Одесі народжується багато тварин, більшість з них адміністрація віддає в обмін іншим зоопаркам. Наразі в колекції Одеського зоопарку – п'ять верблюдів.

Нагадаємо, 31 березня в Одеському зоопарку народилося дитинча лами. Поки дитинча харчується виключно молоком. Самостійно воно почне харчуватися, коли йому буде 5-6 місяців.

Стать тварини поки невідома, розповів завідувач копитною секцією Микола Клюєв. За його словами, хлопчик це чи дівчинка, буде зрозуміло за два тижні.

Читайте також

  • В Одесі до ставка повернули черепах та лебедя, які зимували в зоопарку
  • "Приречені на життя в неволі". В Одесі у вуличних фотографів відібрали двох сов
  • Одіси з Одеси. Історія першої та єдиної української декоративної породи собак
На початок