Українські лікарні почали отримувати апарати ШВЛ від Євросоюзу

Українські лікарні почали отримувати апарати ШВЛ від Євросоюзу

Українські лікарні почали отримувати апарати ШВЛ від Євросоюзу
. twitter.com/MattiMaasikas

Європейський союз та Всесвітня організація охорони здоров’я розпочали передачу українським лікарням 20 апаратів для штучної вентиляції легенів.

Про це повідомив голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

"Сьогодні разом із Ярно Хабіхтом (голова представництва ВООЗ в Україні – ред.) передали апарат ШВЛ Уманській міській лікарні – одній з 20 лікарень в Україні, що отримують обладнання в рамках нинішньої поставки", – написав він.

За словами дипломата, завдяки цьому більше пацієнтів із важким перебігом COVID-19 отримають шанси на одужання, зокрема, у Черкаській області.

У найближчі тижні обладнання мають передати лікарням Києва, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Черкаської та Чернівецької областей. Загальна вартість апаратів сягає 899 тисяч євро.

Що відомо

  • Станом на ранок 9 квітня в Україні підтвердили 19 676 нових випадків інфікування COVID-19, що на 257 випадків більше, ніж за попередню добу.
  • В Україні кількість ліжок із киснем для пацієнтів з COVID-19 досягла свого максимуму. Наразі зайнято вже понад 47 тисяч ліжок з 67 тисяч.
  • Міністерство охорони здоров'я 5 квітня оновило розподіл карантинних зон. Так, у "червоній" зоні досі знаходяться 10 областей та Київ, а в "жовтій" — лише Херсонська.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про початок третьої хвилі пандемії коронавірусу в Україні.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок