У Сумах стартував фінальний день чемпіонату України з футзалу серед студентів

У Сумах стартував фінальний день чемпіонату України з футзалу серед студентів

Доповнено
У Сумах стартував фінальний день чемпіонату України з футзалу серед студентів
. Суспільне Суми

У Сумах 9 квітня - фінальний день чемпіонату України з футболу серед студентів. Змагання відбуваються у Палаці студентського спорту СумДУ.

Участь у чемпіонаті беруть команди закладів вищої освіти.

У матчі за п’яте-шосте місце команда Сумського державного університету поступилась з рахунком 2:3 студентам Запорізького національного університету. У "бронзовому" поєдинку іванофранківці з коледжу фізвиховання з рахунком 4:1 перемогли киян з НПУ.

У фінальному матчі турніру зустрілись команди Сум та Харкова. Команда Сумського державного педагогічного університету протистояла Харківському національному університету. Вони вже зустрічалися на груповому етапі цього турніру. Тоді перемогу з рахунком 4:1 святкували сумчани.

У першому таймі фінального матчу двічі забивали харків’яни. На шостій хвилині відзначився Сава Лутий, а на сімнадцятій — другий гол забив Антон Маслянніков. У середині другого тайму Лутий оформив дубль і на табло стало 3:0 на користь харків’ян. Після цього команда Харківського національного університету забила ще двічі: на 33-тій хвилині автогол на свій рахунок записав воротар сумчан Євген Балухта, а за хвилину п’ятий гол у ворота команди СДПУ забив Ярослав Зміївський.

У Сумах стартував фінальний день чемпіонату України з футзалу серед студентів

За 47 секунд до завершення матчу гол престижу мали можливість забити студенти сумського вищу, але Андрій Растаргуєв з десятиметрової позначки не зміг переграти воротаря ХНУ. У підсумку матч завершився з рахунком 5:0 на користь Харківського національного університету імені Каразіна.

“Сьогодні ми розуміли, що суперник — серйозний. Тому налаштувалися і зіграли “на нуль” (чому я радий). В принципі, не дали супернику ніяких шансів”, — говорить тренер харківської команди Віталій Чернишов.

Головний тренер команди СДПУ ім. Макаренка Володимир Гладов сказав: “Ми грали з командою вищої ліги, дев’ятеро гравців — у складі. Два рази поспіль виграти у команди вищої ліги. Ми намагались, але у нас не вийшло”.

Після фінального матчу відбулась церемонія нагородження найкращих гравців турніру, тренерів та команд-призерів. Відзнаку найкращого воротаря отримав голкіпер команди СДПУ Євген Балухта.

“Я вважаю, що важливіше, звісно, було б перше місце. Це індивідуальна нагорода. А команда – вища за все”, — сказав він.

“Бронзу” після цього отримала команда івано-франківського фахового коледжу, сумські “педагоги” — срібло, а харків’яни везуть додому золото і представлятимуть Україну на європейському студентському турнірі.

Що відомо

  • Напередодні, 8 квітня, завершились матчі у групах і стартувала серія плей-офф.
  • Чемпіонат України з футзалу серед команд закладів вищої освіти стартував 7 квітня у Сумах. За звання найкращої команди серед закладів вищої освіти ведуть боротьбу шість команд України.
На початок