У Сумах закрили справу щодо організатора концерту Ольги Полякової

У Сумах закрили справу щодо організатора концерту Ольги Полякової

У Сумах закрили справу щодо організатора концерту Ольги Полякової
. Суспільне Суми

Справу щодо організатора концерту Ольги Полякової у Сумах закрили 9 квітня через "відсутність складу правопорушення". Організатора підозрювали у порушенні карантинних обмежень під час проведення заходу.

"Як вбачається з протоколу про адміністративні правопорушення, в ньому відсутні будь-які дані та обґрунтування в частині, яка ж саме могла бути максимальна наповненість залу, та скільки осіб було на концерті. Не наведено навіть приблизних цифр. Не наведено таких даних і в доданих до протоколу матеріалах. Фактично єдиним доказом на підтвердження правопорушення було надано відеозапис, з якого неможливо порахувати фактичну кількість осіб на концерті", – зазначив суддя Євгенія Янголь.

Концерт відбувся в легкоатлетичному манежі Сумського держуніверситету 13-го березня. За його наслідком на організатора виступу склали адмінпротокол. На думку поліції, у залі було більше людей, ніж дозволено карантинними обмеженнями.

Читайте також: Червона зона з 24 березня: які діють обмеження у Сумах

Організатор концерту, Олександр Донцов стверджував, що наповнюваність зали була меншою за 50%.

Що відомо

  • 8 квітня за цією справою відбулися судові дебати. Під час дебатів захисниця просила закрити справу, бо, на її думку, немає доказів того, що на концерті були присутні більше людей, ніж передбачено карантином.
  • Порушення правил карантину людей, згідно з Кодексом України по адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 тисяч до 34 тисяч гривень, і на посадових осіб – від 34 тисяч до 170 тисяч гривень.
  • Держпродспоживслужба звинуватила міську раду Сум у тому, що "влада не вживає жодних заходів, спрямованих на дотримання карантинних обмежень під час проведення масових заходів".
На початок