Вінницький санітарний літак перевірятимуть за стандартами НАТО

Вінницький санітарний літак перевірятимуть за стандартами НАТО

Вінницький санітарний літак перевірятимуть за стандартами НАТО
.

Санітарний літак Ан-26 "Віта" з бригадою аеромедичної евакуації Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону (м. Вінниця) цьогоріч проходитиме самооцінку 2-го рівня за стандартами НАТО. Про це повідомляє видання "Армія.Inform".

До самооцінки залучили лікарів та медсестер клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації ВМКЦ ЦР. На ознайомчому занятті їм розповіли про загальні вимоги НАТО, а також про особливості та етапи підготовки до проведення оцінювання повітряних та медичних підрозділів.

Самооцінку проводитимуть восени 2021. Це робитиме національна група перевірки за участю групи моніторингу НАТО, із можливим залученням оцінювачів зі збройних сил Королівства Швеція та Грузії.

Проходитиме самооцінка 2-го рівня у дві фази. Під час першої перевірятимуть індивідуальні навички особового складу за основними дисциплінами загальновійськової підготовки. А це, зокрема, вогнева, інженерна та протипожежна підготовка, а також захист від зброї масового ураження тощо.

Під час другої фази льотний і медичний склад продемонструють спроможності діяти в складі підрозділу під час виконання завдань на землі та в повітрі.

Заняття з підрозділом проводитимуть представники Командування ПС ЗС України, ВМКЦ ЦР, викладачі Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та військовослужбовці бригади транспортної авіації.

Читайте також

  • Книги про Революцію гідності отримають вінницькі школи
  • Весняна призовна кампанія. Де проходитимуть строкову службу вінничани
На початок