На Волині шукають, хто реставруватиме будинки Косачів

На Волині шукають, хто реставруватиме будинки Косачів

На Волині шукають, хто реставруватиме будинки Косачів
. Суспільне Волинь

На Волині оголосили тендер на реставрацію пам’ятки культурної спадщини "Білий та Сірий будинки Косачів". Вартість робіт – 10 мільйонів 639 тисяч гривень.

Згідно з технічною частиною тендеру, у вартість робіт входить зовнішній та внутрішній ремонт будівель, а також благоустрій і озеленення території "Сірого" будинку.

Як повідомила телефоном Суспільному керівниця музею Ольга Бойко, кошти були виділені з Державного фонду регіонального розвитку. Попередньо загальна вартість проєкту становила 14 мільйонів 980 тисяч гривень. Проте, зі слів музейниці, у ДФРР пояснили, що кошти для Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки можуть виділити лише на ремонті роботи.

Ольга Бойко зазначила: гроші, які не передбачили в межах проєкту, шукатимуть через Український культурний фонд та Колодяжненську ТГ.

Нагадаємо, у липні 2020 року Суспільне повідомляло селі Колодяжне руйнується будинок, в якому жила Леся Українка. Хата була збудована 1890-го року: штукатурка зовні та з середини хати осипається, дерев’яні стіни будівлі – оголені.

Початок аукціону відбудеться 25 квітня. Від підрядника вимагатимуть завершення реставраційно-ремонтних робіт до кінця 2021 року. Замовником робіт є департамент інфраструктури Волинської ОДА.

Взимку 2020 року Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки посів переможне третє місце в конкурсному відборі програм, за яким очікувалося виділення коштів на реставрацію будинків, оновлення експозиції, оцифрування фондів, створення сайту та віртуальної екскурсії.

На початок