Вступ України до НАТО залежить від керівництва альянсу — Білий дім

Вступ України до НАТО залежить від керівництва альянсу — Білий дім

Вступ України до НАТО залежить від керівництва альянсу — Білий дім
. Фото: АР

США підтримують бажання України вступити до Північноатлантичного альянсу, однак це питання належить до компетенції керівництва НАТО.

Про це під час пресконференції у Вашингтоні заявила речниця Білого Дому Джен Псакі.

"Це вже деякий час є прагненням українців, ми довгий час обговорюємо цей намір з Україною, ми її посилено підтримуємо, взаємодіємо з нею і працюємо над відображенням дестабілізуючих дій проти неї, однак це рішення ухвалюватиме НАТО", —сказала вона.

За словами Псакі, США також продовжують обговорювати з НАТО напруженість на сході України та часті випадки порушення режиму тиші на Донбасі.

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що вступ України до НАТО є "єдиним шляхом" закінчення війни на Донбасі. Він наголосив, що влада віддана реформуванню оборонного сектору, "однак одними реформами Росію не зупиниш". При цьому генеральний секретар НАТО Єнсом Столтенберг заявив тільки, що організація підтримує територіальну цілісність країни та "продовжує тісну співпрацю".
  • Об'єднане командування сухопутних військ НАТО (LANDCOM) на своїй офіційній сторінці у Twitter опублікувало допис українською мовою. У командуванні нагадали, що Україна є цінним партнером альянсу і є першою країною-партнером, яка взяла участь у Силах реагування НАТО.
  • 2 квітня посли країни членів НАТО провели термінову зустріч через загострення ситуації на Донбасі та накопичення російських військових поблизу кордонів України.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок