Прокуратура оголосила підозру офіцеру, який стріляв в поїзді "Костянтинівка-Київ"

Прокуратура оголосила підозру офіцеру, який стріляв в поїзді "Костянтинівка-Київ"

Прокуратура оголосила підозру офіцеру, який стріляв в поїзді "Костянтинівка-Київ"
. ТипичноеХТЗ/Telegram

Харківська спеціалізована прокуратура оголосила про підозру офіцеру спецзв’язку, який, за версією слідства, влаштував стрілянину в поїзді "Костянтинівка-Київ".

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За інформацією ОГПУ, чоловіка підозрюють у насильстві щодо працівника правоохоронного органу та хуліганстві. Іншого офіцера доставили до гауптвахтиМісце в армії, де примусово утримують військовиків-порушників військової дисципліни..

"Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, зброю у встановленому порядку вилучено. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Закрилися в купе зі зброєю, пасажирів евакуювали: деталі затримання військових у потязі під Харковом

Як повідомили в Держспецзв'язку, військовослужбовців, які, за версією слідства, влаштували стрілянину у поїзді, звільнили та розпочали службове розслідування.

У службі розповіли, що поліція затримала дипломатичного кур’єра Відділу дипломатичних кур’єрів та старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень 1 відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку, під час виконання міжміського залізничного фельд’єгерського маршруту Київ – Краматорськ – Київ.

У Держспецзв'язку додали, що кореспонденція, яку перевозили офіцери, збережено та доставляється за маршрутом адресатам.

Що відомо

  • Двоє військовослужбовців вночі 6 квітня влаштували стрілянину у поїзді "Костянтинівка-Київ". Спецпризначенці обеззброїли їх та висадили на станції "Красноград".
  • За інформацією Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об'єднаних сил, офіцери спецзв'язку, яких затримали у потязі "Костянтинівка-Київ" після стрілянини, були п'яні.
  • Поліція розслідує обставини події у поїзді "Костянтинівка-Київ" як хуліганство та погрозу правоохоронцям. Максимальне покарання — сім років ув'язнення.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок