У харківській маршрутці вперше встановили E-ticket

У харківській маршрутці вперше встановили E-ticket

У харківській маршрутці вперше встановили E-ticket
. t.me/h_saltovka

У трьох міських автобусах маршруту №71 встановили апарати E-ticket. Вони мають запрацювати орієнтовно за тиждень.

Апарати встановили за ініціативи міськради, вони працюватимуть у тестовому режимі, розповів Суспільному Валерій Дробушко, директор підприємства "Авто-ОВІ", яке обслуговує маршрут.

"Три машини, адже треба обкатати цей проєкт, зрозуміти, як він працюватиме. Подивимося, який результат буде. Поки не розуміємо, як зміниться пасажиропотік і що відбуватиметься", — сказав Дробушко.

Автобус №71 курсує від станції метро "Індустріальна" до вулиці Зубарєва.

Що відомо

  • Систему E-ticket у харківському транспорті презентували 1 листопада 2017 року. 1 грудня того ж року її запустили у наземному електротранспорті. Влітку 2019-го система почала працювати у харківському метро.
  • У березні 2020 року скасували можливість поповнення старих карток метро через впровадження E-ticket. Система оплати доступна в тролейбусах та трамваях.
  • Запустити E-ticket у харківських маршрутках планували у 2020 році. "Інвестор веде з ними переговори щодо заключення контрактів", — повідомляв віцемер Харкова Євгеній Водовозов.
  • Перший апарат E-tіcket з функцією оплати проїзду банківською карткою VISA, MasterCard або Apple Pay, Google Pay встановили на станції метро "Держпром" наприкінці вересня 2020 року.
На початок