В Ірані оголосили про початок четвертої хвилі COVID-19

В Ірані оголосили про початок четвертої хвилі COVID-19

В Ірані оголосили про початок четвертої хвилі COVID-19
. Associated Press

У двох з 32 провінцій Ірану — Альборз та Ілам — оголосили про початок четвертої хвилі пандемії коронавірусу.

Як повідомляє Al Jazeera, ще сім провінцій, включаючи Тегеран, перебувають на межі нового сплеску захворюваності.

"Ми можемо зіткнутися з цією хвилею і в інших провінціях. Тому нам потрібно бути обережними", — заявив президент країни Хасан Рухані під час телезвернення.

Представники охорони здоров'я попереджають, що новий сплеск захворюваності на COVID-19 в країні буде супроводжуватися різким збільшенням кількості госпіталізацій і смертей. Цей сплеск стався почав фіксуватися через два тижні після Новруза, іранського нового року, який відзначили 20 березня. Після нього іранці зазвичай подорожують неподалік Каспійського моря, відвідують рідних та друзів.

За даними видання, з моменту оголошення першої хвилі захворюванні на коронавірус у лютому 2020 року до сьогоднішнього дня в Ірані зареєстрували понад 1,9 мільйона випадків заражень. Від ускладнень хвороби померли близько 63 тисяч людей.

Що відомо

  • В Ірані через свято Новруз з 21 березня обмежили в'їзд і виїзд у великі міста, що включені до "червоної" та "помаранчевої" карантинних зон.
  • У січні верховний лідер Ірану аятола Алі Хомейні заборонив імпорт вакцин від COVID-19 виробництва США та Великої Британії.
  • У березні 2020 року в Ірані від коронавірусу вилікували 103-річну пацієнтку.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок