Одна область у "жовтій". МОЗ оновило поділ на карантинні зони

Одна область у "жовтій". МОЗ оновило поділ на карантинні зони

Одна область у "жовтій". МОЗ оновило поділ на карантинні зони
. УНІАН

Станом на 1 квітня у 10 областях та місті Києві встановлений "червоний" рівень епідемічної небезпеки. 

За даними Міністерства охорони здоров'я, до "червоних" зон потрапили Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька, Чернігівська області та місто Київ. 

"Помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки встановлено на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької та Черкаської областей.

У "жовтій"зоні залишається єдина область — Херсонська.

Також станом на 1 квітня в Україні залишилося лише три області, в яких показник госпіталізацій не перевищено — в Кіровоградській (41,6), Луганській (41,9) і Херсонській (42,5). Найгірша ситуація з госпіталізаціями спостерігається у Хмельницькій області 122,2. У Києві цей показник також становить 110,1.

Що відомо

  • Київська міська адміністрації через поширення коронавірусу у столиці вирішила повністю закрити всі школи та дитсадки з 5 квітня. Користуватися транспортом можна буде тільки за спецперепустками.
  • 16 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні можуть впровадити локдаун, якщо понад половина регіонів опиниться в "червоній" зоні.
  • 26 березня Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні вирішила віднести Чернігівську область до "червоної" зони з 29 березня.
  • 27 березня МОЗ оновило поділ на карантинні зони, включивши до "червоної" зони 13 з 24 регіонів. Проте згодом міністерство скорегувало дані, скоротивши кількість областей "червоної"зони до 10-ти.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов спрогнозував, що новий спалах COVID-19 триватиме до кінця квітня.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок