Уряд оновив правила паркування та її оплати. Що змінилось

Уряд оновив правила паркування та її оплати. Що змінилось

Уряд оновив правила паркування та її оплати. Що змінилось
. Ілюстративне фото, Unsplash

Кабінет міністрів схвалив проєкт постанови, якою передбачається оновлення правил паркування та вдосконалення способів оплати цієї послуги. Зокрема, водії зможуть сплачувати за паркування у платіжних терміналах, банківських автоматах та комплексах самообслуговування.

Таке рішення уряд ухвалив на засіданні 31 березня.

Окрім цього, за проєктом забороняється влаштовувати майданчики для паркування на тротуарах, а робити майданчики для паркування дозволяється тільки операторам.

Також уряд дозволив сплачувати за паркування безконтактно у платіжних терміналах, а майданчики мають бути обладнаними паркоматами, платіжними пристроями та інформацією про спосіб оплати.

Ще проєктом запроваджується відповідальність щодо доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів.

Місцеві органи влади зможуть самостійно встановлювати вимоги щодо обладнання майданчиків паркування. Також громади зможуть визначати способи та порядок оплати вартості послуг з паркування (у разі впровадження автоматизованої системи контролю оплати), та визначати посадових осіб виконавчого комітету інспекторами з паркування, які контролюватимуть виконання зазначених правил.

Що відомо

  • 25 листопада 2020 року в Україні набули чинності нові правила дорожнього руху, які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів.
  • Верховна рада в цілому підтримала законопроєкт про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, встановивши нові суми штрафів за низку порушень, зокрема і за водіння у нетверезому стані.
  • 12 березня президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за водіння в нетверезому стані.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок