COVID-експеримент. В Іспанії влаштували концерт для п’яти тисяч глядачів

COVID-експеримент. В Іспанії влаштували концерт для п’яти тисяч глядачів

COVID-експеримент. В Іспанії влаштували концерт для п’яти тисяч глядачів
. Catalunya Informació

У Барселоні в межах COVID-експерименту ввечері 27 березня організували рок-концерт за участі гурту Love of Lesbian, щоб пересвідчитися у безпеці масових заходів. Концерт розрахований на п'ять тисяч глядачів.

Як повідомляє The Guardian, органи охорони здоров'я надали спеціальний дозвіл на проведення заходу. Концерт зібрали у Палаці спорту Палау-Сант-Жорді. Щоб потрапити на нього, гості мали вранці з'явитися на швидкий антиген-тест в один із зазначених пунктів. Негативний результат тесту служив пропуском.

Для гостей не передбачалось обмежень щодо дистанції, проте носіння маски було обов'язковою умовою.

Зазначається, що на ранок 27 березня всі квитки були продані. Квиток коштував від 23 до 28 євро. У його вартість входили тест і маска, яку видавали на вході. Через кілька тижнів після експерименту фахівці порівняють показник захворюваності серед глядачів і населення в цілому, щоб оцінити рівень захворюваності на COVID-19.

"Це ще один маленький крок до того, щоби мати можливість проводити концерти та культурні заходи під час пандемії", – сказав вірусолог Борис Револло, який долучився до організації заходу.

Що відомо

  • На початку березня влада Амстердама дозволила влаштувати вечірку для 1300 осіб, щоб вивчити можливість ослаблення карантину та скасування заборони на проведення масових заходів.
  • Нідерландська туристична фірма запросила майже 200 осіб на 8-денну відпустку до Греції, аби з'ясувати, чи можливий туризм під час пандемії COVID-19.
  • У кінці січня у французькому місті Обервільє поліцейські влаштували одному зі своїх колег прощальну вечірку, порушивши карантин.
  • Італійська поліція оштрафувала групу албанських лікарів, які вирішили влаштувати вечірку напередодні повернення до Тирани після завершення медичної місії в охопленій коронавірусом країні.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок