Година Землі. Як екологічну акцію відзначатимуть в Україні

Година Землі. Як екологічну акцію відзначатимуть в Україні

Година Землі. Як екологічну акцію відзначатимуть в Україні
. vmr.gov.ua

У світі 27 березня відзначають "Годину Землі". Україна також долучиться до цієї до міжнародної екологічної акції та присвятить її темі збереження старовікових лісів.

Що це за акція

"Година Землі" — щорічна міжнародна екологічна подія, яку відзначають в останню суботу березня. Традиційно у цей день о 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимикають світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня.

Цю акцію започаткував"Всесвітній фонд природи" (WWF) спільно з австралійським виданням "The Sydney Morning Herald" наприкінці березня 2007 року. Тоді понад 2 мільйонів приватних будинків та організацій у Сіднеї (Австралія) одночасно вимкнули світло на одну годину. Через рік до цієї ініціативи долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Нині цю акцію підтримують у понад 180 країнах.

У межах акції підсвітку вимикають також на спорудах світового значення — Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку, Тріумфальної арки у Парижі, пірамід в Єгипті, Біг Бену в Лондоні, Великої китайської стіни, Оперного театру в Сіднеї тощо. У 2009 році до всесвітньої екологічної ініціативи долучилася й Україна.

Як відзначатиме Україна

Цьогорічну акцію "Година Землі" в Україні вирішили присвятити темі збереження старовікових лісів. До акції долучиться низка українських міст. Зокрема, у Львові на годину погасне світло на трьох знакових спорудах міста — Ратуші, Архикатедральному соборі святого Юра і телевежі на Високому Замку. У Дніпрі на 60 хвилин погасне світло на головних спорудах міста. У Чернівцях підсвітку вимкнуть на всіх туристичних об'єктах. У Вінниці в рамках святкування "Години Землі" 20 місцевих кав’ярень запропонували відвідувачам приходити за кавою та чаєм зі своїм горнятком.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок