Чи впроваджувати дистанційне навчання в районах на Запоріжжі, вирішуватимуть місцеві органи влади

Чи впроваджувати дистанційне навчання в районах на Запоріжжі, вирішуватимуть місцеві органи влади

Чи впроваджувати дистанційне навчання в районах на Запоріжжі, вирішуватимуть місцеві органи влади
. УНІАН

З понеділка, 29 березня, та до окремого рішення, учні 5-11-х класів шкіл Запоріжжя навчатимуться дистанційно. У районах Запорізької області рішення про впровадження дистанційної форми навчання прийматимуть місцеві органи влади.

Про це Суспільному повідомив заступник голови Запорізької ОДА Руслан Шиханов.

Учні 1–4 класів закладів загальної середньої освіти Запоріжжя продовжать навчання в очній формі з дотриманням протиепідемічних вимог. Заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі.

Щодо місцевих органів влади, то вони повинні скликати відповідні комісії ТЕБ НС і прийняти рішення відповідно до рівня захворюваності та рівня небезпеки на території.

"У нас дві ТГ сьогодні - Комишзорянська Пологівського району і Семенівська у Мелітопольському заявили про впровадження червоного рівня небезпеки у зв’язку з перевищення рівня епідем захворюваності. Решта територій буде розглядати це найближчими днями", – повідомив Руслан Шиханов.

Станом на сьогодні в регіоні не працюють через карантин 8 закладів дошкільної освіти, 16 – з інших причин і 40 окремих груп. Із 268 шкіл – 2 на карантині, 266 на канікулах.

Нагадаємо, у Запорізькому регіоні зберігається "помаранчевий" рівень епіднебезпеки. За минулу добу, за даними обласного лабораторного центру, у регіону виявили 518 випадків захворювання на коронавірусну хворобу. Загалом, вже захворіли 76 398, померли — 1 371 людей із підтвердженим діагнозом COVID-19.

Що відомо

  • Епідеміологічна ситуація в Україні стрімко погіршується через поширення нового штаму збудника COVID-19, який є втричі заразнішим, ніж вихідний штам вірусу.
  • Запровадження "червоних" зон та посилення карантинних норм уряд передав під відповідальність місцевої влади.
  • У Запорізькому обласному лабораторному центрі, де проводяться тести на коронавірус, поки немає можливості перевіряти пацієнтів на наявність британського штаму (мутованого коронавірусу).

На початок