Дві громади на Харківщині відповідають обмеженням "червоної" зони — лабцентр

Дві громади на Харківщині відповідають обмеженням "червоної" зони — лабцентр

Оновлено
Дві громади на Харківщині відповідають обмеженням "червоної" зони — лабцентр
. Суспільне Харків

Шевченківський і Вовчанський райони перевищили два показники для визначення територій зі значним поширенням COVID і нині відповідають "червоній" зоні епіднебезпеки.

Про це Суспільному 26 березня розказала головна санлікарка Харківщини Любов Махота.

В Шевченківській та Вовчанській територіальних громадах за останній тиждень зареєстрували понад 70 нових випадків коронавірусу, також збільшилася динаміка рівня госпіталізацій, тому громадам рекомендовано ввести карантинні обмеження "червоної" зони.

"Намічається схожа ситуація в Лозівській громаді", — каже Любов Махота.

Шевченківська громада

В Шевченківській громаді рекомендації прийняли та з 25 березня посилили карантин, розповів Суспільному голова громади Валерій Приходько. На території громади заборонено проводити масові заходи, обов'язковим є носіння масок у громадських місцях. Працювати можуть тільки магазині продуктів (або магазинам з 60% продуктових товарів), товарів, пов'язаних з ветеринарією, медициною, гігієною.

"Щодо транспорту дозволено лише автобуси міжміського маршруту, внутрішні — заборонені. Міжміські маршрути працюють з умовою висадки на нашій території, але без продажу квитків на виїзд", — сказав Валерій Приходько.

Цього тижня школи у Шевченківській громаді — на канікулах, з понеділка діти навчатимуться дистанційно. Виключень для початкової школи не зробили. Дитсадки у Шевченківській громаді працюють у звичному режимі.

Вовчанська громада

Обмеження посилять і на території Вовчанщини, розповів Суспільному голова Вовчанському районної ради Анатолій Степанець. За його словами, територіальна громада поки залишається в "помаранчевій" зоні.

"У мене є рішення комісії з Чугуєва, в якій є акцент на Вовчанській ОТГ на посилення обмежень, "червоної" зони у нас немає. Наступного тижня школи йдуть на канікули, дитячі садки працюватимуть. Від 27 березня ми дозволимо працювати лише продовольчому ринку, іншому — ні. Транспорт ходитиме", — сказав Анатолій Степанець.

"Органи місцевого самоврядування не переводжу на дистанційну роботу, але будуть обмеження доступу до будівлі, людей будуть приймати за попереднім записом", — додав він.

Що відомо

  • На Харківщині — новий рекорд за кількістю випадків за добу.
  • Рівень госпіталізацій на Харківщині перевищений другий день поспіль.
  • На Харківщині зросла летальність від коронавірусу та захворюваність серед дітей.
На початок