У Вінниці на боротьбу з COVID-19 додатково виділили майже 15 млн гривень

У Вінниці на боротьбу з COVID-19 додатково виділили майже 15 млн гривень

У Вінниці на боротьбу з COVID-19 додатково виділили майже 15 млн гривень
. Суспільне Вінниця

На боротьбу з коронавірусом у Вінниці додатково виділили 15 мільйонів гривень. Рішення про збільшення фінансування сфери охорони здоровʼя прийняли на сесії міськради 26 березня.

Так, 1,6 мільйона гривень з бюджету громади отримає Центральна районна лікарня — на реконструкцію системи киснезабезпечення. У медзакладі, який нещодавно перейшов на баланс Вінницької ТГ, надають допомогу хворим на коронавірус.

12 млн 160 тисяч гривень підуть у квітні на виплати щомісячних муніципальних надбавок медикам, які працюють у "ковідних" лікарнях міста.

"Ми даємо муніципальну надбавку вже фактично рік, але в такому розмірі – з вересня місяця: 15 тисяч гривень лікарю, 10 тисяч – медичній сестрі і 8 тисяч –молодшому медичному персоналу. Це при тому, що, на жаль, НСЗУ сьогодні має заборгованість по заробітній платі перед нашими лікарнями за лютий місяць", – каже Сергій Моргунов.

Також мільйон гривень передбачено на капітальний ремонт системи забезпечення централізованої подачі кисню в обласному клінічному госпіталі ветеранів війни. У медзакладі планують розгорнути додаткові ліжка для хворих на COVID-19. А для цього потрібно провести кисневі магістралі, йдеться у повідомленні.

Читайте також

  • Рік пандемії на Вінниччині: як ми його прожили та чим запамʼятався
  • "Ситуація з киснем напружена, однак контрольована": як на Вінниччині лікують хворих на COVID-19
На початок