"Жадан і Собаки" не зіграли концерт у Харкові — прийшла поліція

"Жадан і Собаки" не зіграли концерт у Харкові — прийшла поліція

"Жадан і Собаки" не зіграли концерт у Харкові — прийшла поліція
. facebook.com/ZhadanDogs

Концерт гурту "Жадан і Собаки" в арт-клубі "Корова" у центрі Харкова не відбувся. За словами лідера гурту Сергія Жадана — через попередження поліції.

Перед початком концерту Жадан пояснив, що разом з організаторами заходу мав годинну розмову з представниками МВС.

"Ми насправді дуже любимо працівників Міністерства внутрішніх справ. Привіт Арсену Борисовичу! Нас попередили, що якщо ми почнемо концерт, наш концерт зірвуть відразу, і організатори концерту будуть нести відповідальність. Ми, звичайно, не можемо цього допустити, тому що це наші друзі, ми цього не хочемо. З іншого боку нам страшенно незручно перед вами", — сказав шанувальникам Жадан.

За словами лідера гурту, на концерт прийшли багато людей. Він подякував їм та пообіцяв, що виступ відбудеться в інший день, квитки будуть дійсними, їх також можна повернути.

Під час виступу Жадан розкритикував дії влади та вибірковість контролю карантину.

"Те, що працює їх [...] "Епіцентр", їх не хвилює. Те, що працюють їхні бізнеси, їх не хвилює... Те, що вони просрали вакцинацію, їх не хвилює!" — заявив Жадан.

Суспільне звернулося за коментарем до поліції. У відділі комунікації інформації поки не надали.

Що відомо

  • З 23 березня Харківщина перебуває у "помаранчевій" зоні карантину. За рішенням обласної комісії з надзвичайних ситуацій від 17 березня, в регіоні введені обмеження для масових заходів. Забороняється проведення масових заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. м площі будівлі або території або заповненістю понад 50% місць у кожному окремому залі. Організатор є відповідальним за нанесення горизонтальної розмітки або інших засобів дистанціонування не менше ніж 1,5 метра у разі, якщо люди під час заходу стоять.
На початок