Ще одна громада на Вінниччині ввела часткові обмеження червоної зони

Ще одна громада на Вінниччині ввела часткові обмеження червоної зони

Через високий рівень захворюваності на COVID-19, з 22 по 28 березня у Жмеринці вводять обмеження "червоної зони".

Такі рішення прийняли 19 березня на засіданні комісії з питань ТБ та НС.

Перший заступник міського голови Костянтин Тимунь, запропонував продовжити на тереторії громади дистанційне навчання для 1-11 класів, а також продовжити дистанційне навчання в позашкільних закладах освіти.

"Посилити протиепідемічні заходи в закладах дошкільної освіти, громадських установах, обмежити прийом громадян та заборонити проведення будь-яких масових заходів. Окремої уваги потребують приватні заклади, які надають освітні послуги, число відвідувачів яких становить більше ніж 5 дітей, розважальні та спортивні заклади", –зазначив виданню перший заступник міського голови Костянтин Тимунь.

За словами директора "Жмеринської ЦРЛ" Ростислава Боровського, протягом березня, через збільшення захворюваності на СОVID-19 завантаженість ліжок становить 94%, але вкрай відчутна недостача кисню, потреба 48-70 балонів кисню на добу.

Таким чином по всій Жмеринській міській територіальній громаді з 22 березня забороняється працювати закладам харчування, розважальним закладам, ТРЦ, кінотеатрам, театрам, закладам освіти (крім дитячих садочків), спортзалам, ринкам.

Однак будуть працювати банки, аптеки, заправки, ветеринарні магазини, усі продовольчі магазини.

Що відомо

  • У Вінницькій області за добу коронавірус підтвердили у 707 осіб.
  • Часткові обмеження червоної зони ввели у Гніванській громаді, на Вінниччині.
  • У місті Бар на Вінниччині ввели додаткові карантинні обмеження.
  • Уперше карантин в Україні запровадили ще з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували, а влітку перевили у форму адаптивного карантину з поділом регіонів на чотири зони. З 8 по 24 січня 2021 року в Україні діяли жорсткі карантинні обмеження з метою розвантажити медичну систему та зменшити хвилю поширення COVID-19.
  • 17 лютого 2021 року уряд повернув адаптивний карантин, та продовжив його до 30 квітня.
На початок