У Вінниці встановили прозорі сфери, які захищатимуть людей від поширення COVID-19

У Вінниці встановили прозорі сфери, які захищатимуть людей від поширення COVID-19

У Вінниці встановили прозорі сфери, які захищатимуть людей від поширення COVID-19
. Суспільне Вінниця

Це — кулі із пластикових модулів, які розмістили на літньому майданчику одного із закладів громадського харчування. В одній такій кулі можуть розміститися шестеро людей. Після кожного відвідувача їх дезинфікують.

Читайте також: Вісім регіонів у "червоній". МОЗ оновило поділ на карантинні зони

Не для затишку і комфорту, а для безпеки — встановили у ресторані "антиковідні" кулі, — розповідає менеджерка Анна Мудрик.

Вінничанка Анастасія Соловйова прийшла до закладу, бо побачила оголошення у соцмережах. У те, що це допоможе уникнути інфікування вірусом на 100%, каже, не впевнена, втім, додає, допоможе зменшити контакти між відвідувачами.

"Обстановка тут і затишна, і комфортна. Це і романтично, і також це місце для зустрічі з друзями. Класно, що заклад вигадав таку ідею, де ізольовано все. Мені подобається", каже відвідувачка Анастасія Соловйова.

Прозорі сфери з пластикових модулів розмістили на літьому майданчику ресторану. Встановили дві таких кулі. В одній може розміститися шестеро людей. Після кожного відвідувача — кулі дезинфікують, то ж ризик зараження COVID-19 мінімальний, каже Анна Мудрик.

У Вінниці встановили прозорі сфери, які захищатимуть людей від поширення COVID-19

Всередині кулі працюють обігрівачі. Температура тут +22, — додає менеджерка. Кулі у сферу склали з пластикових та прозорих модулів. І аби виглядало естетично — додали трохи декору.

"Вона йшла прозора повністю. Ми її самі задекорували. Це повністю наша розробка. Не всі розуміли чи можна там сидіти. Зараз десь відвідувачів 5-6", — говорить Анна Мудрик.

Капсула Ткачук
Вінниця

Ці кулі виготовлять на одному з вінницьких підприємств. Щоправда у місті їх тестують вперше, до цього виробляли лише на експорт, — каже керівник фірми-виробника Ігор Мельничук. Перший купол, додає, передали у Велику Британію для святкування весілля, аби відгородити літніх людей від молоді.

"Ми розробили таку конструкцію, з різними фішками, і відправили їм. Вона успішно там пішла і тепер розвиваємо місцевий ринок. Це набір шестикутників, які з'єднуються між собою", — говорить керівник фірми-виробника Ігор Мельничук.

Як виготовляють кулі Суспільному побачити не вдалося. За словами Ігора Мельничука, виготовляють їх із полікарбонату. Він, каже міцніший за скло і стійкий до погодних умов.

Коштує одна така куля від 50 тисяч гривень. Ціна залежить від розміру. Нині готують замовлення на Західну Україну.

Читайте також

  • Вінничани протестували проти закриття спортзалів
  • Не лише у капелюх, а й на картку — віддячити за гру на баяні пропонує вінницький вуличний музика
На початок