Чи буде Рада змінювати режим роботи через локдаун у Києві. Відповідає нардеп

Чи буде Рада змінювати режим роботи через локдаун у Києві. Відповідає нардеп

Чи буде Рада змінювати режим роботи через локдаун у Києві. Відповідає нардеп
. УНІАН

У Верховній раді розглядається можливість зміни графіку роботи через запроваджений локдаун у Києві. Планується, що з 29 березня по 2 квітня нардепи будуть працювати в комітетах в онлайн режимі.

Як повідомили у пресслужбі Верховної ради, до Регламентного комітету надійшло доручення спікера парламенту терміново провести засідання та розглянути питання про зміну календарного плану сесії.

Голова фракції "Голос" Ярослав Железняк розповів журналістам, що нині розв'язується питання щодо того, як рада буде працювати чотири пленарні дні.

"Зараз було прийняте рішення головами фракцій, що буде підготовлена відповідна постанова. І ймовірно цей тиждень, на який припадає локдаун, він буде проходити в комітетському режимі, бо вони можуть проходити онлайн. А відпрацювання законодавчої частини, якщо буде необхідність, буде проходити у форматі позачергових засідань", – сказав нардеп.

За його словами, є рекомендація усім державним установам переводити роботу на дистанційний режим.

"Якщо не буде нагальних питань, ми перенесемо їх на інші пленарні дні, коли локдаун у Києві буде завершено. Якщо буде покращена ситуація з поправками по закону про землю, тобто в нас буде технічна можливість проголосувати цю постанову. Якщо колеги підтримають це, то з високою ймовірністю буде прийняте рішення по зміні графіку роботи парламенту", – сказав Железняк.

До Регламентного комітету надійшло доручення Голови ВРУ терміново провести засідання та розглянути питання про зміну календарного плану сесії.

Що відомо

  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про початок третьої хвилі пандемії коронавірусу в Україні.
  • Київ з 20 березня до 9 квітня переходить в режим "суворого карантину". Припиняється робота закладів культури, театрів, кінотеатрів та торговельно-розважальних центрів із низкою виключень.
  • Станом на ранок 18 березня в Україні підтвердили 15 053 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Одужали за минулу добу 6514 пацієнтів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок