Ексочільнику ДСНС Одещини оголосили обвинувачення. Що каже фігурант справи

Ексочільнику ДСНС Одещини оголосили обвинувачення. Що каже фігурант справи

Ексочільнику ДСНС Одещини оголосили обвинувачення. Що каже фігурант справи
. Суспільне Одеса

Малиновський районний суд Одеси почав розглядати по суті справу колишнього керівника ДСНС Одещини Віктора Федорчака, якого підозрюють у службовій недбалості через три пожежі з загиблими в Одесі. Йому зачитали обвинувальний акт, повідомила кореспондентка Суспільного.

Обвинувачений Віктор Федорчак провину не визнав та заявив, що буде свідчити на суді. Захист Федорчака наголосив, що ексочільник ДСНС Одеської області "діяв у межах закону й своїх повноважень".

Також адвокат Володимир Фільштейн запропонував дослідити документи, які визначають повноваження тих чи інших посадових осіб, висновки експертиз, допитати свідків та завершити допит обвинуваченого.

Ексначальнику ДСНС Одещини Федорчаку оголосили обвинувачення
Віктор Федорчак та його адвокати. Суспільне Одеса

"73 особи зазначаються в обвинувальному акті, ми не маємо можливості, враховуючи вивчення матеріалів справи, з'ясувати, які вони мають претензії саме до Федорчака. Оскільки з 73 осіб допитано в ході досудового розслідування лише 20", – пояснив Фільштейн.

Суддя Олександр Гарський на місці ухвалив порядок дослідження доказів. Після чого прокурор Сергій Одабашян попросив суд надати йому півтора місяці, аби вивчити 86 томів доказів.

Ексначальнику ДСНС Одещини Федорчаку оголосили обвинувачення
Сергій Одабашян. Суспільне Одеса

"Прошу надати певний час для того, щоб сформувати належним чином та надати письмові документи та експертизи для підтвердження провини обвинуваченого Федорчака", – зазначив Одабашян.

Коментувати результати засідання прокурор Сергій Одабашян, Віктор Федорчак та його адвокати відмовилися. Наступне засідання призначили на 20 травня у Малиновському районному суді Одеси.

Нагадаємо, 5 березня Малиновський районний суд Одеси обрав запобіжний захід екскерівнику ДСНС Одещини Віктору Федорчаку, якого підозрюють у службовій недбалості через три пожежі з загиблими.

Напередодні, 18 лютого у Малиновському районному суді вдруге за місяць перенесли засідання в справі щодо ексочільника управління ДСНС Одеської області Віктора Федорчака.

Раніше, 4 лютого засідання у справі ексначальника управління ДСНС Одещини Віктора Федорчака перенесли через повідомлення про нібито замінування будівлі Малиновського районного суду в Одесі. Тоді слухання справи перенесли на 18 лютого.

Віктора Федорчака підозрюють у службовій недбалості через чотири пожежі з загиблими, які сталися в Одесі, а саме: в обласному медичному центрі психічного здоров'я, готелі "Токіо стар" та коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Загалом у цих пожежах загинуло 33 людини.

Читайте також

  • Суд над екскерівником ДСНС Одещини перенесли через "замінування"
  • Колишнього керівника ДСНС підозрюють у службовій недбалості через повторювані пожежі в Одесі
  • Три пожежі та 33 смерті: справу ексочільника ДСНС Одещини передали до суду
  • Річниця трагедії в одеському коледжі. Що відомо через рік після пожежі
На початок