Стало відомо, які школи та дитсадки на Прикарпатті планують добудувати цьогоріч

Стало відомо, які школи та дитсадки на Прикарпатті планують добудувати цьогоріч

Стало відомо, які школи та дитсадки на Прикарпатті планують добудувати цьогоріч
. https://bigbud.kmu.gov.ua/#gallery

Цьогоріч на Прикарпатті планують добудувати 14 об'єктів — школи, дитячі садочки, спортивні споруди тощо. Про це під час онлайн-брифінгу розповів перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Андрій Ярмольський, пише Суспільне Карпати.

Об'єкти реалізують у межах проєкту "Велике будівництво". При виборі орієнтувалися на соціально значущі та важливі для регіону будівлі, які зможуть завершити у цьому році.

На реалізацію планують витратити 250 мільйонів, з них 202 мільйони — з Державного фонду регіонального розвитку та 38 мільйонів — з бюджету місцевого самоврядування.

"Ми ухвалили рішення, щоб максимально спрямувати кошти Державного фонду регіонального розвитку на об'єкти, які довго будували, - каже Андрій Ярмольський. Мова йде про чотири школи у селах Вишків, Чукалівка, Красноїлля та смт. Делятин. Два дитячі садочки у селах Чорнолізці та Стопчатів, чотири спортивні споруди у селах Новиця, Старий Косів, Заріччя, Королівка (Коломийського району). Три об'єкти культури: народний дім в селі Пшеничники, культурно-мистецький центр "Дзбан", музей "Писанка" та об'єкт комунального господарства у Галичі".

Зараз тривають юридичні підготовки для початку будівельних робіт.

У цьому році також планують запустити проєкт "Велика реставрація". Третього березня створили комісію, яка приймає до розгляду проєкти з реставрації. Пропозиції приймають упродовж 30-ти днів. Мова йде про фортифікаційні, оборонні, палацово-паркові комплекси, які мають статус пам'ятки культури.

Читайте також

На початок