Луцька дитяча залізниця стане комунальною власністю міста. На яких умовах

Луцька дитяча залізниця стане комунальною власністю міста. На яких умовах

Луцька дитяча залізниця стане комунальною власністю міста. На яких умовах
. Суспільне Волинь

Купівлю дитячої залізниці та усього комплексу обговорив з головою правління "Укрзалізниці" Володимиром Жмаком Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Про результати перемовин Ігор Поліщук розповів журналістам Суспільного Волині.

З його слів домовилися, що місто викуповує увесь майновий комплекс. Згідно з графіками, які обговорили це має відбутися у найближчі два місяці. "Є перелік документів, які необхідно оформити Луцькій міській раді та є перелік документів, які оформляє "Укрзалізниця", - сказав Ігор Поліщук.

Владислав Корецький – один з ініціаторів збору підписів за збереження дитячої залізниці у Луцьку. Розповідає: важливо зберегти станцію «Росинка», дорожнє покриття і сам потяг.

Луцька дитяча залізниця стане комунальною власністю міста
Суспільне Волинь

Дитяча залізниця у Луцьку працювала до 15 грудня 2020 року. До закриття у гуртку юних залізничників навчалися 514 дітей. Після закриття залізниці усі п’ять працівників були переведені на роботу на великій магістралі, - розповів колишній директор Володимир Рекс.

Луцька дитяча залізниця стане комунальною власністю міста
Суспільне Волинь

Одна з умов продажу дитячої залізниці – збереження функціонального призначення, і заборона подальшого продажу чи оренди, - розповів Ігор Поліщук. Каже: діти зможуть продовжити своє навчання. Суми, у скільки обійдеться місту дитяча залізниця, не назвав. Вартість підраховує власник.

Що відомо

  • Луцька дитяча залізниця була відкрита у листопаді 1954-го року. Вагони – польського виробництва 60-х років минулого століття. Приміщення станції збудоване лучанами на початку 50-х років. Площа, яку займає залізниця, близько двох з половиною гектарів.
  • У вересні працівників Луцької дитячої залізниці попередили про те, щоб вони шукали роботу та закриття залізниці 15 грудня 2020 року.
  • У зв’язку з карантином 2020 року дитяча залізниця не працювала. 2019 року відзначали відкриття 65-го сезону.
  • 11 грудня 2020 року був останній робочий день роботи Луцької дитячої залізниці. Луцькради з того часу вела перемовини та листування з Укрзалізницею, просила передати заклад на обслуговування місту, або у користування

На початок