З могили добровольця Сергія Табали в Сумах зняли прапор

З могили добровольця Сергія Табали в Сумах зняли прапор

З могили добровольця Сергія Табали в Сумах зняли прапор
. Суспільне Суми

З могили добровольця Сергія Табали, який мав позивний "Сєвєр", зняли прапор. Сталось це 12 березня в Сумах. Про інцидент Суспільному розповів дідусь загиблого кіборга Сергій Шепотько. Він також звернувся до поліції.

Наразі є відео з камер спостереження, на якому зафіксований невідомий чоловік, який може бути причетним до цього. Відео передав Суспільному Сергій Шепотько.

“14 березня має бути подія знакова - День Добровольця. Я вирішив поїхати перевірити Сергія. Підійшовши до могили, побачив: на штандарті відсутній бойовий прапор Добровольчого українського корпусу”.

Співробітник відділу комунікацій Нацполіції Сумщини Володимир Кузьменко сказав: особу чоловіка, який зафіксований на відео, встановлюють. Його дії можуть бути кваліфіковані як наруга над могилою.

Сергій Табала загинув у Донецькому аеропорті у листопаді 2014 року, він є наймолодшим кіборгом в Україні. На момент загибелі йому було 18 років. Посмертно Сергію Табалі присвоїли звання "Герой України".

З могили добровольця Сергія Табали в Сумах зняли прапор

Також 12 березня стало відомо, про те, що у Конотопі понівечили щоглу з прапором на могилі іншого добровольця – Андрія Кривича з позивним "Діллі". Це сталося 11 березня – сьогодні його побратими флагшток відновили. Там також поліція почала пошуки того, хто міг понівечити могилу.

Що відомо

  • 8 грудня 2019 року двоє чоловіків вкрали прапор із могили сумського Героя Небесної сотні Олексія Братушки.
  • 11 грудня чоловіків знайшли, ними виявились 31-річний сумчанин та його 22-річний племінник. Свою провину вони визнали, пояснюючи, що у той момент бути напідпитку.
  • Кримінальне провадження було відкрите за статтею "наруга над могилою". Обвинуваченим загрожувало покарання — від чотирьох років обмеження до семи років позбавлення волі.
  • 23 червня 2020 року суд виніс вирок у цій справі. Їх засуджено до чотирьох років позбавлення волі з річним іспитовим строком.
На початок