Невикористані дози: "лідерів думок" на Харківщині закликають вакцинуватися від COVID

Невикористані дози: "лідерів думок" на Харківщині закликають вакцинуватися від COVID

Невикористані дози: "лідерів думок" на Харківщині закликають вакцинуватися від COVID
. Харківська обласна державна адміністрація

Департамент охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації пропонує охочим журналістам, громадським, публічним діячам щеплюватися проти коронавірусу вакциною Coviesheild в разі, якщо після вакцинації медиків залишатимуться невикористані дози.

Про це на пресконференції 12 березня повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк.

"Стосовно списку активних публічних осіб, на сьогоднішній день — близько 20 осіб подали нам заявки. Ці заявки розіслані мобільним бригадам і, відповідно, наказом МОЗ, якщо буде на кінець дня залишок вакцини, будуть їх запрошувати. З сьогоднішнього дня", — сказав Черняк.

За його словами, таким чином вже вакцинувався мер Первомайського Микола Бакшеєв.

"Якщо хтось [з медпрацівників] запізнюється з плану або з якихось причин не вистачає людей, запрошують людей зі списку. Які категорії: активні громадські діячі, публічні особи, актори, журналісти, відомі блогери", — уточнив заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Ігор Волченко, якого також щепили напередодні.

На питання, як визначатимуть "відомість", Черняк відповів: "Ми ж знаємо, що ви журналіст, вас знають люди, у вас є певна думка...".

Щоб потрапити до списку на вакцинацію вільними дозами вакцини, необхідно звернутися з листом до департаменту — можна на електронну пошту.

"На Департамент охорони здоров’я організація надає листа з переліком осіб та їх контактними телефонами. Одна особа теж може. Прізвище, ім'я, по-батькові, номер телефону та назва організації, в якій він працює", — сказав Ігор Волченко.

Михайло Черняк запевнив, що людина, вакцинована першою дозою Covieshield, гарантовано отримає другу.

"У нас є електронний реєстр вакцинованих і журнал вакцинації, де в паперовому вигляді заносяться всі дані, тому, безумовно, є розрахунки: кожна особа отримає другу дозу обов'язково", — сказав Черняк.

Що відомо

  • 25 лютого Харківщина отримала першу партію вакцини проти COVID — 30400 доз індійської Covieshield, виготовленої за ліцензією AstraZeneca. Першою вакцину у Харкові отримала 36-річна лікарка з обласної інфекційної лікарні.
  • В одному флаконі Covieshield — десять доз. Після відкриття її треба використати протягом шести годин.
  • На першому етапі вакцинації у Харківській області підлягає понад 15 тисяч медпрацівників. Станом на 12 березня вакцинувалися 1050 людей.
На початок