РНБО затвердила стратегію деокупації Криму – Кулеба

РНБО затвердила стратегію деокупації Криму – Кулеба

РНБО затвердила стратегію деокупації Криму – Кулеба
. УНІАН

Рада національної безпеки та оборони затвердила національну стратегію деокупації Криму.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"На засіданні РНБО ми затвердили Стратегію деокупації та реінтеграції Криму. Історичний документ, який мав бути ще у 2014", – розповів Кулеба.

За словами Кулеби, основоположними принципами повернення Криму стали:

  • стратегія;
  • консолідація (об’єднання зусиль усіх партнерів на базі Кримської платформи);
  • синергія (відновлення міжнародного права і як наслідок - повного українського суверенітету над АР Крим та Севастополем).

"Стратегія є чітким сигналом: ми не лише закликаємо світ допомогти повернути Крим, Україна сама серйозно і системно над цим працює за ініціативи Президента України", – підкреслив Кулеба.

Що відомо

  • У 2020 році Президент Володимир Зеленський встановив 26 лютого Днем спротиву окупації Автономної Республіки Крим і Севастополя.
  • За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, будь-яка держава, яка не визнає незаконну окупацію Росією Криму, може зробити внесок у деокупацію півострова.
  • Міжвідомча координація на рівні різних міністерств та відомств дозволила визначити єдиний державний підхід до питань деокупації Криму та Севастополя. Урядовці презентували спільний документ "Актуальні орієнтири державної політики у зв’язку з тимчасової окупацією АР Крим та м. Севастополя", який дає можливість вирішувати проблеми людей з тимчасово окупованих територій.
  • Україна готується провести саміт лідерів держав-партнерів на підтримку міжнародного формату Кримської платформи влітку 2021 року.

На початок