Вимагав гроші у підзахисного: луцького адвоката затримали на хабарі

Вимагав гроші у підзахисного: луцького адвоката затримали на хабарі

Вимагав гроші у підзахисного: луцького адвоката затримали на хабарі
. СБУ Волині

У Луцьку затримали адвоката, причетного до отримання неправомірної вигоди. Юрист вимагав дві тисячі доларів США у свого підзахисного, - розповіла Суспільному речниця СБУ Волині Іванна Поліщук.

Адвоката затримали під час отримання більшої частини хабаря 1800 доларів США.

"За дві тисячі доларів юрист обіцяв оформити позитивний висновок експертизи у кримінальній справі щодо ДТП, у яку втрапив його підзахисний"", - каже речниця СБУ. Про яку саме аварію йде мова та де затримали хабарника, Іванна Поліщук не уточнює.

Як повідомляє прокуратура Волині, юрист спонукав свого клієнта до надання неправомірної вигоди слідчому в його справі.

Затриманому вже повідомили про підозру за трьома статтями. Зокрема йдеться про надання неправомірної вигоди та замах на злочин. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

За коментарем Суспільне звернулося до голови Ради адвокатів Волині Галини Руденко. З її слів, затриманий не є членом Ради адвокатів. Каже: про затриманого членам Ради адвокатів наразі нічого невідомо.

Нагадаємо, 11 березня правоохоронці також відзвітували про затримання на хабарі начальниці обласного управління транспорту. За "позитивне розв'язання питання" чиновниця волинської облдержадміністрації просила півтори тисячі доларів.

Суспільне Волині готове озвучити позицію підзахисного затриманого адвоката. Для цього просимо зв'язатися із редакцією.

На початок