Масове отруєння на Харківщині: які порушення виявили в дитсадку

Масове отруєння на Харківщині: які порушення виявили в дитсадку

Масове отруєння на Харківщині: які порушення виявили в дитсадку
. komsomolske-zm-dnz3.edu.kh.ua

Працівники Держпродспоживслужби виявили низку порушень санітарного законодавства у яслах-садку №3, де минулого тижня зафіксували спалах гострих кишкових інфекцій.

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" сказала начальниця відділу організації розслідування спалахів та санепідемнагляду Держпродспоживслужби області Владлена Гарник.

"Використовуються розкладачки й ліжка, встановлені впритул одне до одного; заклад не забезпечений чохлами на матраци; не впорядковано зберігання кухонного посуду; фактичне меню не відповідає меню, погодженому Держпродспоживслужбою; на деякі харчові продукти немає супроводжувальної документації. Це порушення чинного санітарного законодавства", — говорить Гарник.

"Ще матеріали підсумовуються, однак порушення санітарного законодавства, безумовно, виявлені й почато притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності", — каже начальниця відділу.

Інформація до Держпродспоживслужби області надійшла від лабцентру.

"Остаточна інформація буде тоді, коли завершаться лабораторні дослідження, як харчових продуктів, води, наскільки я знаю, то перевіряли й контактних. П’ятеро дітей із першої молодшої групи і одна дитина контактна — поки є підстави вважати, що ця дитина контактувала зі своїм братом чи сестрою, що захворів у молодшій групі", — говорить Гарник.

Матеріали перевірки Держпродспоживслужба області направить до поліції.

Що відомо

  • Перші симптоми у вихованців молодшої групи садка з'явилися 5 березня. За даними поліції, захворіли семеро дітей. Що стало джерелом інфекції, фахівці не встановили. Епідеміологи взяли проби питної води й змиви та провели дезінфекцію.
  • На час епідеміологічного розслідування заклад припинив роботу.
На початок