У Смілі на Черкащині вакцинували 60 лікарів

У Смілі на Черкащині вакцинували 60 лікарів

У Смілі на Черкащині вакцинували 60 лікарів
. Суспільне: Черкаси

60 медичних працівників вакцинували від коронавірусу у Смілянській багатопрофільній лікарні. Про це розповіла Суспільному координаторка Смілянської мобільної бригади Тетяна Проценко.

Щеплення робили у межах першого етапу вакцинації. За словами Тетяни Проценко, медики підписували документ про згоду на щеплення.

Щеплення від коронавірусу робила медсестра мобільної бригади Леся Бандурка. Розповіла, які запитання ставлять пацієнтам:

"Ми запитуємо, чи бажають щеплюватися, чи перенесли COVID-19, чи мають алергічні реакції, чи відмовлялися від будь-яких інших щеплень, чи є температура"

Фельдшерка смілянської станції швидкої допомоги Наталія Кисіль розповіла, що спочатку вагалася щодо щеплення: "Ми, працівники, першими зіштовхуємося із пацієнтами, які можливо навіть не підозрюють, що мають коронавірусну інфекцію. І ми маємо високий ризик. Тому вакцинуватися потрібно. Я бачила важких пацієнтів, яких госпіталізуємо досить часто в лікарні, бачила їхній важкий стан. То дійсно вакцинація потрібна".

Читайте також: Отримав ліцензію: у Черкасах колишній пологовий готовий приймати коронавірусних пацієнтів

Щеплення зробив і водій швидкої Володимир Омельченко. Чоловік розповів, що почувався після вакцинації добре та жодних побічних реакцій не відчув. У мобільній бригаді п’ятеро людей: двоє лікарів та три медсестри, зауважила координаторка мобільної бригади Тетяна Проценко. "Пройшли всі члени мобільних бригад навчання, проходили навчання два дні на базі медичної академії. Щеплення проводиться вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield), і є єдиним методом запобігти інфекційним хворобам та складному перебігу цих інфекційних хвороб".

Читайте також: Скільки черкащан повторно захворіли ковідом, розповіла керівниця лабцентру

Перехворіла на ковід і не планує поки щеплюватися, лікарка інфекційного відділення Вікторія Козакова: "Наразі я не планую щеплюватися через те, що я з когорти лікарів, які нещодавно перехворіли, у мене, наскільки я розумію, антитіла ще є. Можливо, потім я розглядатиму питання вакцинації після того, як пройде 6-місячний період".

Із ковідними хворими у Смілянській багатопрофільній лікарні працює п'ять бригад по 12 медиків, розповіла головна лікарка Зоя Зирянова.

Що відомо

  • Вакцинація від коронавірусу в Україні стартувала 24 лютого. За цей час щепили 12 481 особу, із них 690 на Черкащині.
  • На Черкащині виявили перші випадки несприятнивих реакцій після щеплення від коронавірусу. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 26 лютого.
На початок