Спалах COVID-19 на Кролевеччині на Сумщині: не ходитиме транспорт, діти навчатимуться дистанційно

Спалах COVID-19 на Кролевеччині на Сумщині: не ходитиме транспорт, діти навчатимуться дистанційно

Спалах COVID-19 на Кролевеччині на Сумщині: не ходитиме транспорт, діти навчатимуться дистанційно
. Фото: krolevecka-gromada.gov.ua

У Кролевецькій територіальній громаді за останній тиждень виявили 99 осіб інфікованих коронавірусом. Через це комісія ТЕБ та НС Кролевецької міської ради 28 лютого прийняла рішення посилити протиепідемічні заходи, йдеться на сайті Кролевецької міськради.

"Зареєстровані випадки в селах Реутинці, Алтинівка, Спаське, Грузьке, Литвиновичі. Особливе занепокоєння викликає захворюваність в с. Камінь, де зареєстровано багаточисельні випадки", – йдеться у повідомленні Кролевецької міськради.

Комісія вирішила:

  • Подовжити дистанційне навчання до 05 березня у Кролевці для учнів 5-11 класів та у селах Камінь і Спаське для учнів 1-11 класів, а також у Кролевецькій дитячій школі мистецтв.
  • Заборонити перевезення пасажирів громадським транспортом до села Камінь.
  • Заборонити усі масові заходи у громаді.

У селі Камінь, куди тепер не їздить громадський транспорт, проживає близько 400 людей. Як розповіла Суспільному староста села Аліна Пудова, наразі у Камені не працює й аптека, бо її працівниця захворіла.

"Ми організували з депутатами допомогу людям. Деякі лежать у лікарні, їх вже лікують. Привозимо продукти, і кому потрібно ліки. Люди також можуть дзвонити та просити привезти ліки. Продуктовий магазин один працює до обіду рази на тиждень, другий кожен день крім неділі, хліб возять. Кому потрібна допомога – звертаються до мене. Організували пакет продуктів для тих, хто хворіє та для бабусь, у яких немає допомоги. Пакет першої необхідності – крупи, олія і печиво", – розповідає староста села.

За даними Сумського обласного лабораторного центру, у Кролевецькій тергромаді наразі найбільша кількість активних хворих в області після міста Суми. На Кролевеччині – 242 хворих, у Сумах – 773, у Конотопі – 108, у решті територіальних громад та міст – менш як 88.

Що відомо

  • За добу 28 лютого у Сумській області підтвердили коронавірус у 125-ти людей, одна людина померла від ускладнень хвороби. Смерть від ускладнень вірусу зафіксували у Сумах. За добу одужання підтвердили у 43-ох людей.
На початок