"Черкаські Мавпи" здобули перемогу над "Прометеєм"

"Черкаські Мавпи" здобули перемогу над "Прометеєм"

"Черкаські Мавпи" здобули перемогу над "Прометеєм"
. Колаж Суспільне Черкаси, фото клуб "Черкаські Мавпи"

"Черкаські Мавпи" у матчі 26 лютого здобули перемогу над одним із лідерів чемпіонату – "Прометеєм". Про це повідомили у пресслужбі клубу. 

Вперше, за час карантину на трибуни повернулися вболівальники, тож "Черкаські Мавпи" одні з перших проводять матчі вдома із глядачами.

Черкаські Мавпи здобули перемогу над "Прометеєм"
Клуб "Черкаські Мавпи"

Перша половина матчу пройшла досить рівно. У стартовій чверті лише на один кидок влучнішими були Мавпи – 11 проти 10, також господарі ефективніше діяли під щитами зробивши 9 підбирань, тоді як у суперника – 7. Прометей краще виглядав командо – 5 передач проти 3. Хорошу гру показав новачок господарів Кемерон Янг, який здобув 9 очок. У гостей 8 балів додав в актив Рашад Вон.

Черкаські Мавпи здобули перемогу над "Прометеєм"
Клуб "Черкаські Мавпи"

В другій чверті тенденція зберіглася. Черкаські Мавпи краще реалізовували своїм моменти (19 проти 17) та грали під щитами (21 підбирання проти 17), а підопічні Віталія Чернія демонстрували більш комбінаційну гру – 9 передач проти 6. Увімкнувся в складі Максима Міхельсона Діон Райт, який обійшов Кемерона Янга за набраними очками – 13.

Черкаські Мавпи здобули перемогу над "Прометеєм"
Клуб "Черкаські Мавпи"

Після великої перерви Черкаські Мавпи почали домінувати під щитами. На момент завершення третьої чверті в їхньому активі було 32 підбирання, тоді як у суперника на 10 менше. Це дозволяло господарям використовувати кидки другого шансу, завдяки чому вони зберегли перевагу +5. До Кемерона Джонса та Діона Райта також додався Дмитро Скапінцев, який набрав 14 балів. У складі Прометея обійшов Рашада Вона Денис Лукашов – 18 очок проти 17 у партнера.

У заключній частині у вогні перебував Діон Райт. Гравець Черкаських Мавп брав на себе ініціативу у відповідальніші моменти і не підводив. Лише за одну 10-хвилинку він набрав 13 очок, загалом додавши 30 у актив.  Такий внесок допоміг його команді перемогти – 94:90. Це вже третя перемога Мавп поспіль

Читайте також: Третє коло Чемпіонату Суперліги "Черкаські Мавпи" гратимуть у новому форматі

Черкаські Мавпи – Прометей  94:90 (27:24, 21:20, 25:24, 21:22) Черкаські Мавпи: Джонс - 13 очок + 7 підбирань + 6 передач, Ткаченко - 7 очок + 6 підбирань, Попов - 7 очок + 1 підбирань + 4 передач, Скапінцев - 16 очок + 9 підбирань + 3 передач, Янг - 15 очок + 3 підбирань, Райт - 30 очок + 5 підбирань + 1 передач. Прометей: Вон - 19 очок + 5 підбирань + 3 передач, Лукашов - 20 очок + 2 підбирань + 7 передач, Маєрс - 17 очок + 5 підбирань + 2 передач, Петров - 14 очок + 6 підбирань + 3 передач.

Що відомо

  • "Черкаські Мавпи" стали одними із тріумфаторів старту третього кола Суперліги. У Києві підопічні Максима Міхельсона здобули дві перемоги над "Київ-Баскетом" і "Тернополем". Нині перебувають на 8-му місці у чемпіонаті та мають серію із двох перемог поспіль. Один із лідерів клубу, Дмитро дебютував у збірній України і разом з командою вийшов на Євробаскет-2022. Решта команда працювала у звичному режимі.  До цього туру "Черкаські Мавпи" підготувалися і підписали новачка – американця Кемерона Янга.
  • "Прометей" – бронзовий призер минулорічного чемпіонату, який не приховує чемпіонських амбіцій цьогоріч. Команда Віталія Чернія після двох неоічкуваних поразок від "Будівельника" зібралася у своєму домашньому баблі здобула три переконливі перемоги над "Одесою", "Хіміком" та "Миколаєвом".
  • Третє коло Чемпіонату Суперліги проходить у новому форматі. "Черкаські мавпи" гратимуть матчі три дні поспіль. Такі зміни ввели, аби через коронавірус провести чемпіонат раніше, ніж планувалося.
  • У третьму колі "Мавпи" змагаються проти "Будівельника", "Київ-Баскета" та Тернополя. 26-28 лютого відбудеться тур у Черкасах.
На початок