Бійку на майдані Конституції в день сесії Харківської міськради розслідують як хуліганство

Бійку на майдані Конституції в день сесії Харківської міськради розслідують як хуліганство

Оновлено
Бійку на майдані Конституції в день сесії Харківської міськради розслідують як хуліганство
. instagram.com/c.h.i.l.i.88/Суспільне Харків

Поліція Харківської області відкрила кримінальне провадження після сутички двох груп чоловіків неподалік Харківської міської ради. Інформацію про спробу прибрати барельєф із зображенням Леніна у стінах мерії перевіряють.

Бійка між чоловіками сталася близько 11 ранку біля майдану Конституції.

"За фактом події слідчий районного управління поліції вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років (хуліганство) Кримінального кодексу України... На даний час поліція встановлює учасників події та обставини конфлікту", — повідомили у поліції.

Також поліція перевіряє інформацію про спробу "заволодіння майном міської ради".

"Близько 12:00 до поліції з заявою звернувся 43-річний чоловік. Він повідомив, що двоє осіб намагаються заволодіти майном міської ради. Поліцейські з’ясували, що двоє чоловіків під час сесії ради  зняли барельєф у вигляді ордену зі стіни на першому поверсі установи", — пише поліція.

Після приїзду поліції барельєф у міськраді повісили на місце.

Щодо сутички і бійки, які сталися у сесійній залі, в поліції кажуть, що встановлюють обставини та учасників.

"О 14:20 до поліції із заявою звернувся 28-річний представник однієї із партій. З його слів, у сесійній залі міськради на нього напали представники громадської організації. Поліцейські на місці події опитали свідків та учасників конфлікту", — повідомила речниця Оксана Калмикова.

Що відомо

  • В центрі Харкова під час сесії міськради побилися дві групи чоловіків. У "Нацкорпусі" повідомили, що сутичка відбулася за участі представників "Опозиційної платформи — За життя".
  • Прибрати з міської ради барельєф із орденом Леніна вимагав представник організації "Світанок" Вадим Поздняков разом з членом партії "Демократична сокира", які наполягають, що розміщення такої символіки суперечить декомунізації.
На початок