ЦВК зареєструвала Вірастюка кандидатом у депутати від "Слуги народу"

ЦВК зареєструвала Вірастюка кандидатом у депутати від "Слуги народу"

ЦВК зареєструвала Вірастюка кандидатом у депутати від "Слуги народу"
. Суспільне, Роксолана Бичай

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у депутати від партії "Слуга народу" спортсмена та актора Василя Вірастюка.

Про це 23 лютого повідомила пресслужба ЦВК.

Водночас комісія відмовила у реєстрації Олександру Дорошенку, який намагався зареєструватися від партії “Майбутнє країни”.

"Рішення ухвалено в звʼязку з недотриманням ним вимог законодавства щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення виборів", – пояснили в ЦВК.

Вірастюк візьме участь у проміжних виборах на окрузі №87 (Івано-Франківська область). Вони мають відбутися 28 березня 2021 року.

Також на цьому окрузі балотуватимуться волонтерка Маруся Звіробій ("Європейська солідарність"), кандидат у президенти України на виборах 2019 року Руслан Кошулинський (ВО "Свобода") ексдиректор гірськолижного курорту "Буковель" Олександр Шевченко ("За майбутнє") та ексміністр доходів і зборів Михайло Ноняк. Окрім них на окрузі №87 за депутатський мандат змагатимуться адвокат Юрій Юрченко та ексдепутат від "Батьківщини" Руслан Зозуля.

Попередній депутат від 87-го округу Зіновій Андрійович, також обраний від "Слуги народу", вирішив скласти мандат на користь посади міського голови міста Надвірна Івано-Франківської області.

Що відомо

  • Василь Вірастюк – український спортсмен, актор, учасник телешоу та почесний президент Федерації стронгменів України. Із 1984-го року він займався штовханням ядра та входив до складу збірної України з легкої атлетики.
  • Василь Вірастюк змагався за звання "Найсильніший у Центральній Європі", взяв Гран-прі міжнародного турніру в Австрії. У 2004-му році здобув перемогу на чемпіонаті світу "Найсильніша людина світу". Шосте місце посів у найпрестижніших змаганнях із силового спорту "Арнольд класік".
  • У травні 2003-го року Василь Вірастюк встановив світовий рекорд, протягнувши п’ять трамвайних вагонів понад 10 метрів і десять скріплених між собою автомобілів майже 20 метрів. Окрім цього Вірастюк був тренером української збірної на "Іграх нескорених".
  • 11 лютого голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що Василь Вірастюк йде на проміжні вибори в Раду від "Слуги народу".
На початок