"Стерненку волю!": у Вінниці відбувається одиночна акція

"Стерненку волю!": у Вінниці відбувається одиночна акція

"Стерненку волю!": у Вінниці відбувається одиночна акція
.

"Стерненку волю!" із таким плакатом у руках на одиночну акцію протесту на площу Небесної Сотні вийшов вінничанин Вадим Купальський.

Каже, не погоджується із сьогоднішнім рішенням Приморського районного суду Одеси ув’язнити на 7 років та 3 місяці колишнього очільника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка. Йому закидають викрадення місцевого депутата Сергія Щербича, розбій та зберігання зброї.

"Хочу виразити свою думку, так не може бути, бо той хто замовив вбивство Стерненка у в'язниці не сидить, а його садять, то як це?", - каже Вадим Купальський.

Що відомо

  • 2015-го року тоді ще лідера одеського осередку організації «Правий Сектор» Сергія Стерненка затримали за підозрою у розбійному нападі та викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича.
  • Нині він - член партії мера Одеси Геннадія Труханова. Справа про викрадення депутата розтягнулась на понад 5 років. Сам Стерненко вважає звинувачення проти нього сфабрикованими та каже про політичне переслідування з боку одеського міського голови Геннадія Труханова.
  • В Одесі також завершується й інше судове розслідування кримінального провадження проти екслідера «Правого сектору». Його звинувачують у скоєнні умисного вбивства та незаконному поводженні зі зброєю. Йдеться про третій напад на Стерненка та його дівчину 24 травня 2018 року.
  • Тоді в Одесі на екслідера Правого сектору напали двоє чоловіків. Він смертельно поранив одного з двох нападників - Івана Кузнєцова. Другий - Олександр Ісайкул - виїхав з України. Стерненко наполягає, що це був самозахист.
На початок