Скільки дитячих суїцидів зафіксовано за останні роки. Відповідає ОГПУ

Скільки дитячих суїцидів зафіксовано за останні роки. Відповідає ОГПУ

Ексклюзивно
Скільки дитячих суїцидів зафіксовано за останні роки. Відповідає ОГПУ
. Ілюстративне фото: pixabay

За 2020 рік в Україні зафіксовано 123 випадки підліткових самогубств, а загалом з 2017-го — 518 випадків. Найчастіше накладають на себе руки підлітки у віці від 12 до 16 років.

Про це Суспільному повідомила керівниця департаменту захисту дітей та протидії насильству Офісу генерального прокурора Юлія Усенко.

Усенко розповіла, що за даними Єдиного державного реєстру досудових розслідувань, у 2017 році вчинили самогубство 166 підлітків, у 2018-му — 97, у 2019 — 111, а у 2020 році — 123 неповнолітніх. Станом на лютий 2021 року зафіксовано 21 випадок.

"Вік від 8 до 18. Більше вчиняють самогубство хлопці. Найбільше випадків самогубств у віці від 12 до 16", — заявила Усенко.

Керівниця департаменту захисту дітей зазначила, що активізація так званих "груп смерті" у соціальних мережах не є чимось новим.

"Активізація груп смерті — це не нова тема, кілька років тому це питання вже підіймалося, в цьому році просто більше обговорень навколо цих груп, але не у всіх випадках знаходять підтвердження ці факти на досудовому розслідуванні", — розповіла вона.

Читайте також: Небезпечні челенджі та самогубства серед підлітків. Як попередити трагедію

Що відомо

  • У місті Боярка на Київщині дві учениці сьомого класу академічного ліцею "Гармонія" отруїлися пігулками після перегляду відео в інтернет-додатку, внаслідок чого одна дівчинка померла.
  • 17 лютого в Умані шпиталізували двох восьмикласниць, які наковталися пігулок.
  • Верховна рада зареєструвала два законопроєкти, яким пропонується заборонити продаж лікарських засобів неповнолітнім дітям, а також посилити відповідальність за це.
На початок