У Черкасах лучники з усієї України змагаються за звання найкращого

У Черкасах лучники з усієї України змагаються за звання найкращого

У Черкасах лучники з усієї України змагаються за звання найкращого
. Суспільне Черкаси

Дві сотні лучників-кадетів змагаються у Черкасах за звання кращого. Чемпіонат України стартував 18-го лютого, в палаці спорту "Будівельник". Про це Суспільному розповіла віце-президентка Обласної федерації стрільби з лука Наталія Калініченко.

За її словами, це один із найважливіших стартів у сезоні, оскільки результати вплинуть на відбір до національної збірної.

лучники

За словами харків'янина Віталія Царегородцева, результат напряму залежить від наполегливості. Хлопець змагається в індивідуальному заліку:

"Я себе заспокоюю тим, що у мене відмінна техніка і хороші стріли. Мені подобається стрільба, тому що тут є загострення і хвилювання, чого немає в інших видах спорту".

лучники
Суспільне Черкаси

Для тринадцятирічної Софії Федик із Чернівців – це перші змагання такого рівня. До них ретельно готувалася останні кілька місяців. Розповіла, що карантин не став на заваді:

"Ми носили лук і додому, робили натягування, робили статику – було легко не втратити форму. Потрібно слухати поради тренера і просто вірити в те, що ти будеш добре стріляти".

лучники
Суспільне Черкаси

Серед тих, хто представляє Черкащину – Артем Плаха. Хлопець виграв у дуелі, далі змагатиметься за вихід до чвертьфіналу:

"Я зробив в останньому спарингу три серії по три стріли. Перше 25, друга 26, і 27. Я тренуюся мінімум чотири рази на тиждень і це мені дуже допомагає".

лучники
Суспільне Черкаси

Зі слів Наталії Калініченко, це найважливіші старти в сезоні, оскільки спортсмени підтверджують кваліфікацію і формують рейтинг:

"Тільки в Черкасах проходить зимовий чемпіонат з фіналами, як у європіейських чемпіонатах. У нас умови відповідають усім вимогам - це і зала, і суддівська колегія".

лучники
Суспільне Черкаси

За змаганнями стежать тренери кадетської збірної України. Сергій Радіонов – один із них. Результати, які покажуть учасники на змаганнях, враховуватимуть під час відбору спортсменів, які представлятимуть Україну на кубках Європи та Чемпіонаті світу:

"Я звертаю увагу на те, хто як бореться, з якими результатами проходить далі. Спортсмен може програти, але програти з достойними і він не лишиться без уваги. Іноді долю вирішує один міліметр".

Загалом до Черкас з’їхалися дві сотні лучників із різних куточків України. Завтра (20 лютого – ред.) кадети змагатимуться за командну першість. Ще один шанс показати себе перед відбором до національної збірної буде у Львові.

Читайте також

На початок