У Луцьку вшанували бійців, які полягли в Іловайську та Дебальцевому

У Луцьку вшанували бійців, які полягли в Іловайську та Дебальцевому

У Луцьку вшанували бійців, які полягли в Іловайську та Дебальцевому
. Суспільне Волинь

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців у Дебальцівському та Іловайському котлах.

В шосту річницю виходу українських військових із "Дебальцівського котла" біля пам’ятного фотостенду "Герої Небесної Сотні – загинули за єдність України" на Театральному майдані зібралися рідні загиблих, учасники АТО/ООС та лучани.

Загиблих бійців вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти пам’ятного фотостенду. Священики відслужили панахиду.

Дружина загиблого учасника АТО Ольга Ляшук розповіла, що її чоловік був бійцем спецпідрозділу "Світязь". Загинув військовий в Іловайському котлі, якого розпізнали за експертизою ДНК. Волинянка каже: спершу про обставини смерті бійця було нічого невідомо, проте через декілька років деталі смерті повідомив у соцмережах один зі свідків.

Директорка Волинського підрозділу ВГО "Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО", мама загиблого учасника АТО Катерина Свищ говорить: її син загинув під танком.

"Висота Валєра" 307/5. Це він повіз свій наряд змінювати на поле і через те, що він розвідник. Зброї в окопі на той час не було. Неробочий танк стояв, а решта – стрілецька зброя. А розвідники свій боєкомплект із собою возять. Він сказав своїм хлопцям: я залишаюся, тому що тут не має кадрового офіцера, а наступ буде страшний. Наступали танки, підбили два, третій підбили по окопі. І на мого сина впав танк", – розповіла жінка.

Як розповів представник поліції діалогу Василь Климюк, захід відвідала сотня людей. Порушень громадського порядку не фіксували.

У Луцьку вшанували бійців, які полягли в Іловайську та Дебальцеве
Суспільне Волинь

Нагадаємо, 17 лютого у селі Княгининок Луцького району вшанували Героїв Небесної Сотні під час тихої акції "Ангели пам’яті". Учні місцевого ліцею в бібліотеці вирізали паперових ангелів та прикрасили ними територію біля Центру культури. Акція "Ангели пам’яті" триватиме до 20 лютого.

На початок