У Сумському національному театрі імені Щепкіна покажуть комедію "Нелегалка"

У Сумському національному театрі імені Щепкіна покажуть комедію "Нелегалка"

У Сумському національному театрі імені Щепкіна покажуть комедію "Нелегалка"
. Суспільне Суми

Комедію "Нелегалка" 18 лютого у Сумському національному театрі імені Щепкіна презентують глядачам. Сьогодні ж, 17 лютого, відбувся допрем’єрний показ вистави. Це постановка за п’єсою українського сучасного драматурга Анатолія Крима, чиї твори увійшли до репертуару українських і закордонних театрів.

Шлях до сумського глядача п’єси був непростим, говорить режисерка-постановниця Олена Зарицька.

"Ми звернулися до цієї п’єси 18 років тому. Але тоді так склалася ситуація, що ми не змогли її відпрацювати, тому що вона була поза планом. За наказом ми почали працювати з 10 вересня, але через карантин, останні 2 місяці дуже жорсткий графік", – розповідає Олена Зарицька.

Виконавець головної чоловічої ролі – нежонатого італійця Чезаре, Віталій Хоменко вважає, що за 18 років проблеми, про які говорить автор п’єси, не втратили актуальності.

"Не відкриваючи всі секрети скажу, що перша дія це більш комедія, хочеться, щоб ви сміялися і насолоджувалися саме з комедії. Друга дія – це буде більше не комедія. Ті наші колеги, які вже подивилися, першу дію вони сміялися, другу дію вони плакали. Так що отакий синтез почуттів я гадаю, що буде очікувати на кожного глядача", – ділиться Віталій Хоменко.

Тривалість вистави – дві години з перервою. Показують її на малій сцені театру. П’єса, каже її режисер, про вічне: гроші, сльози та любов.

Автор – Ігор Стрельцов

На початок